Van olyan egyházi vezető, aki szégyelli magát a katolikusok gyűlölködése miatt

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 01., 19:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ami elől Erdő Péter gyáván elmenekült, arra Beer Miklós válaszolt.

Korábban itt írtunk arról, ami Őcsényben történt.

Ezzel kapcsolatban a Hír Tv riportere megkérdezte Erdő Pétert, de az egyszerűen elsétált a válaszadás elől, csak annyit mondott, hogy „nem tudom”.

Ezen Schilling Árpád ma jól kiakadt, a 444.hu pedig megkereste Beer Miklós váci katolikus püspököt, mit gondol az őcsényi helyzetről.

Schilling Árpád kifakadt a pánikszerűen menekülő főpap láttán: érseki áldással gyűlölködnek

„Kedves Erdő Péter…” Schilling Árpád azután fakadt ki Facebook-oldalán a katolikusokkal kapcsolatban, miután Erdő Péter egy konferencián nem volt hajlandó kommentálni azt, ami a napokban Őcsényben történt. Elutasítás, gyűlölködés, a polgármester pedig lemond. „Láttam a tévében, hogy külföldön miként viselkednek a migránsok, mindenkit megerőszakolnak” – mondja egy falubeli az újságíró kérdésére Őcsényben.

A püspök úgy véli, ez egy szonda a mai magyar társadalom állapotáról, illetve a közhangulatról, emiatt ő pedig személy szerint nagyon szomorú.

„Szívből sajnálom a polgármester urat. Ugyanakkor nagy tisztelettel is gondolok rá. Éppen azért, mert talán még sincs akkora baj, ha valaki inkább félreáll, mint statisztálna ehhez az őrülethez” – mondta Beer a 444.hu-nak, majd hozzátette: ő is tapasztal hasonló mértékű gyűlöletet saját környezetében.

S mit lehet egy ilyen légkörben katolikus vezetőként tenni?

„A saját lehetőségünkön belül befogadni. A Menekültügyi Hivataltól meg lehet kapni azoknak a névsorát, akik már ugyanúgy megkapták az oltalmazotti státuszt. Ajánlgatom én is, de még senki nem jelentkezett. Gondolom, hogy azért, mert mit szól majd a szomszéd. És ez sajnos az egyházközségeinkre is vonatkozik. Szégyellem magam.”

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 01., 19:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6
  Pasinszki
  2017. október 03., kedd 10:09
  Érdekes dolog az, amikor egy különben mások becsapásából élő ember szégyenli magát.
 2. 5
  tiszapolgári
  2017. október 02., hétfő 20:27
  yoyo

  Mi konformisták nem közönséges anyagból vagyunk gyúrva.
 3. 4
  harcolj
  2017. október 02., hétfő 12:15
  Magyarként az ember megretten, ha ezek ott az ismeretlent így fogadnák, vajon mit tennének azzal akit ismernek, de nem szeretnek- mondjuk egy általuk nem preferált párt szimpatizánsával. Ezek a vasorrúbábakirohanások, és azősmagyarcopfostimitáló túltáplált lény megszólalásai eddig horrorfilmből voltak ismerősek. El kell ismerni sajnos, hogy Orbán jól gondolta mivel lehet az emberekből gyűlöletet kiváltani, na nem volt neheze, mert csak azt kellett a 80-as évek végén végiggondolnia, hogy ő miért utálja a nála értelmesebbeket. Ez volt a recept. Felesleges bajlódni magasztos gondolatokkal, amikor az emberi lélek sötét bugyraiban lakó ördögöt könnyebb felpiszkálni - és lám igaza lett. Szívás.
 4. 3
  Kovacs
  2017. október 02., hétfő 09:28
  A szomszéd a szomszédnak szomszédja.
 5. 2
  yoyo
  2017. október 02., hétfő 08:35
  a konformizmusban a legfőbb mérték a szomszéd.
 6. 1
  Kovacs
  2017. október 01., 20:57
  "...mert mit szól majd a szomszéd." Itt már valóban nagy baj van.

Komment írásához