Véradás és vidámpark: az MSZP szűr, Thürmer beszél, a Momentum harcol

publikálva
2018. máj. 01., 09:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Majálisoznak a pártok.

Nézzük, mi várható idén a munka ünnepén, mármint politikai vonatkozású programok tekintetében.

A szakszervezeti mozgalmak szokásokukhoz híven a Városligetben jönnek össze egy jó majálisozásra, sörvirslizésre és emelkedett hangulatú családi andalgásra, a színvonalas szórakozásért többek között a Happy Gang és a Kanu Márió felel, de ígéretes, hogy üzenni is lehet majd az Orbán-kormánynak.

false

 

Fotó: MTI

Szintén a Városligetben ünnepel az MSZP, az egész napos rendezvényt így jellemzi a párt a Facebookon: "Lesznek gyerekprogramok, játszótér, vidámpark, fórumsátor, véradás és egészségügyi szűrések!“ Csábító! Aki végigmegy az összes programponton - a dodzsemből kiesve az MSZP megújulásáról fórumozik, miközben vért ad, onnan beesik egy tüdőszűrésre - feltehetően Kunhalmi Ágnest formázó szobrocskát kap. (A félreértések elkerülése végett: ezt mi találtuk ki jókedvünkben.)

Nincs majális Thürmer nélkül, Gyula a nap folyamán több beszédet is mond, egyet a Kodály Köröndön délelőtt, egyet a Városligetben délben. A Munkáspárt várja barátait a rendezvényre, ami a Facebookon ezidáig 200 embert érdekelt. A párt egyébként alig 0,3 százalékot ért el a választáson.

false

 

Fotó: MTI

A választás óta állítólag több, mint ötezer taggal hízott Momentum komoly tüntetést szervez mára Maradunk, ellenállunk, változtatunk! Tüntetés a jövőnkért címmel a Szabadság téren 17 órától. "A civilek által szervezett tünetések eszméletlen közösségi élményt és erőt adnak, a mi feladaunk pedig az, hogy május 1-én nemcsak világos célt, de eszközt is adjunk az elnyomással szembeni közös harchoz", áll az esemény leírásában. A tüntetés iránt 15 ezren jelezték érdeklődésüket a Facebookon.

publikálva
2018. máj. 01., 09:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    tiszapolgári
    2018. május 01., kedd 11:02
    Néhány éve még a Jobbik is komolyan vette a május elsejéket, Vonával, Morvai Krisztinával, Kalapács Józseffel, kurul dobosokkal turbózták fel a nemzeti majálist, de idén nincs rá pénz, meg hát, hol van már Vona és Morvai.
    A Fidesz meg régóta leszarja a munka ünnepét, mit kell azon ünnepelni.

Komment írásához