Indul a Lelki betevő, Szél Dávid pszichoblogja a Narancson

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 05., 13:12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A lélek a legfontosabb dolog, úgyhogy végre elindítjuk pszichoblogunkat, aminek házigazdája, szerzője, megálmodója és mindenese az apaparázó Szél Dávid lesz.

Innentől át is adjuk a szót a „szihológusnak”, kezdődjön a nagy​ terápi… (freudi elszólás), a mulatság!

„Sosem akartam pszichológus lenni, erre nem elég, hogy mégis az lettem, most még írhatok is blogot a pszichológiáról. De ez semmi, még meg sem mondják, hogy miről írjak, csak azt, hogy bármiről, ami pszichológia. Meg azt, hogy havi négyszer. Illetve hetente egyet, az még több is, mint havi négy. Meg azt is megmondták, hogy kb 3-4-5-6000 karakter legyen. Az egy-két á/négyes oldal. Végül is, a betűket ismerem, s bár kézzel elég rondán írok, géppel egész olvashatóan, hát majd csak kikerekedik belőle valami.

Szóval pszichológia. Lélektan. Agyturkálás, pszichomókuskodás, olykor szihológia, nekem meg az anyu gyerekként úgy tanította, hogy mintha túlfutnék egy tüsszentést, hapcihológia. Merthogy mégiscsak meg kellett tanulni azt, hogy mit dolgozik. Anyukád? Tudod, mit dolgozik? És a nagymamád? Hapcihológusok, mondtam büszkén, és már akkor tudtam, hogy na, hapcihológus, az bizony nem leszek.

Aztán… No de ezt hagyjuk.

Szóval pszichológia. Az elég tág, de nem baj. Sőt.

Ennek megfelelően lesz itt kisebbség és többség, ilyen kultúra és olyan kultúra, olykor még amolyan is, aztán lesznek itt nők és férfiak, apák és anyák, család és család, gender és feminizmus, fejlődés és hanyatlás, elmélet és gyakorlat, külföld és belföld, boldogság és szomorúság, alátámasztás és cáfolat, tudomány és blöff, sejtések és megélések, zene, film és könyv, olykor politika. Ami viszont nem lesz, na az tuti, pártpolitika, előírás, normaképzés és bűntudatkeltés. Nem fogok írni a klienseimről sem. De nem lesz matek, fizika, kémia se, de néha biológia, szoftneurológia, néha néhány történeti tény, ilyesmi azért becsúszhat, de ilyenkor majd hosszan szabadkozom.

Sőt, azt máskor is meg fogom tenni, mert rettegek attól, hogy hülyeségeket írok, de ez már egy másik téma.

Hát így.
Remélem, tetszeni fog, ha mégsem, akkor szóljatok, beszéljük meg, egyeztessünk.”

A Lelki betevő minden szerdán jelentkezik, minimum! Észre fogjátok venni.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 05., 13:12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  rworse
  2017. december 06., szerda 19:06
  "A normaképzés és a bűntudatkeltés hiányának pláne tudok örülni." - mondja a grrreselyű, és hát, bizony ez telitalálat. A grrreselyű véletlenül egy mondatban összefoglalta a "személyisége" önmagához viszonyulásának lényegét. A komment osztály elsőszámú pszichiátriai betege, mentáldefektológiai állatorvosi lova.
 2. 2
  tiszapolgári
  2017. december 06., szerda 17:16
  Itt, a komment osztályon igen nagy szükség van lelki tanácsadásra, lelkizésre, akarsz-róla-beszélnizésre, úgyhogy köszönet a szerkesztőknek az ingyenes lélekgyógyászi szolgálatért. Talán egy pszichiáter még jobb lett volna, mert vele gyógyszert is fel lehetett volna íratni, roham esetére, de úgy látszik, doktorokra most nincs pénz, be kell érni a pszichológussal.

  Apropó, mit lehet tudni Szél Dávidról?
  Szél Bernadett testvére?
  Széll Kálmán dédunokája?
  Bagdy Emőke unokaöccse?
  Vagy mindhárom?

 3. 1
  galambocskám
  2017. december 05., kedd 15:03
  " Ami viszont nem lesz, na az tuti, pártpolitika, előírás, normaképzés és bűntudatkeltés."

  A normaképzés és a bűntudatkeltés hiányának pláne tudok örülni.

  Ez jó hír.

Komment írásához