Beütött a vörös riasztás, Tarlós megmondja, mit kell csinálni

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 29., 17:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ha teheti, inkább ne menjen ki az utcára.

Az Emmi a kánikula miatt vasárnap déltől országosan életbe léptette a legmagasabb hőségriadót, az úgynevezett vörös kódot. Tarlós István főpolgármester pedig elrendelte a fővárosi cégeknek, hogyan tegyék élhetővé az elkövetkezendő néhány napot a budapesti lakosság számára.

Az MTI híradása szerint a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. a hőségriadó ideje alatt 20 kocsival locsolja a budapesti utakat, nappal a lakótelepek, a sűrűn lakott városrészek útjait, az éjszakai műszakban a főútvonalakat. A sínek hűtését a BKV megrendelésére végzik az adott vonalakon és időszakban.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. által üzemeltetett strandok – Palatinus, Paskál, Római, Csillaghegyi, Pünkösdfürdői – a hőségriadó ideje alatt egy órával tovább tartanak nyitva, hétfőn pedig vízautomatákat helyeznek ki, ahol ingyenesen biztosítják az ivóvizet.

Főkert Nonprofit Zrt. kezelése alá tartozó ivókutak működését „intenzíven” felügyelik majd. Ezenkívül a társaság kezelésébe tartozó zöldterületek öntözésére használt víz ivóvíz minőségű, amennyiben a hőség miatt szükségessé válik, a társaság munkatársait meg lehet kérni, hogy nyissák ki a csapot, biztosítsanak lehetőséget a parklátogatók, gyerekek felfrissülésére, a játszóterek hűtéséről – szükség esetén naponta többször is – gondoskodnak. Viszont  a parki, köztéri szökőkutakban a fürdés tilos, ezért mindenkit arra kérnek, hogy nagy hőség esetén se használják fürdőzésre a szökőkutakat – bár a tapasztalat szerint ezt eddig sem sikerült megakadályozni, a Széll Kálmán téren például rendszeresen kisgyerekek pancsolnak a szökőkútban.

A Fővárosi Vízművek Zrt. pedig már megszokott módon és helyszínen, a Deák téren várja vízosztó ponttal a fővárosiakat, a fővárosba látogatókat, a déli óráktól zacskós vizet adnak.

 

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 29., 17:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához