Egy borsodi faluban azokat is megbírságolhatják, akik a saját házuk előtt parkolnak

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 27., 16:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Kékeden kicsit túltolták a szigort.

A 180 lakosú Kékeden elég kemény és érthetetlen szigorítást vezetett be az önkormányzat: a képviselő-testület engedélyhez kötötte a közterület használatát, ami egyben azt is jelenti, hogy mostantól azokat is megbírságolhatják, akik például a saját házuk előtt parkolnak, és erre nincs engedélyük.

Az esetről beszámoló Hír TV-nek a korábbi polgármester, Veselovsky Máriusz azt mondta, „az én közterület-használatom abból áll, hogy a kapubejáró előtt állok az autómmal. Tehát ezt kellene nekem elhagynom, ezt a közterületet, különben megbírságolnak”.

Az önkormányzat már ki is küldött felszólító leveleket, igaz, bírságolni még nem kezdtek el, ami nagy megkönnyebbülés a lakóknak, mert a bírság a közterület-használati díj ötszöröse lesz. Nem véletlen, hogy a helyiek elkezdtek tiltakozni a bírságolás ellen, 78-an írták alá a tiltakozó petíciót. A képviselő-testület azt mondja, azért vezették be a közterület-használati díjat, mert a magyar–szlovák határon, Kassától 20 kilométerre fekvő falut „felkapták a szlovákok”. Vagyis arról lehet szó, hogy a településen megjelenő vendégekből, látogatókból igyekszik hasznot húzni a falu.

Borítókép: Wikipédia

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 27., 16:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
bírság
Kéked
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 7
  tiszapolgári
  2018. május 28., hétfő 18:38
  Amúgy Kéked ideális lakóhely a Szlovákiából átköltözőknek, mert nincs közvetlen út Kassa felé, csak Hernádzsadányon vagy Tornyosnémetin keresztül lehet megközelíteni. Ezért, ha a szlovák adóhatóság vagy a magyar idegenrendészet nyomozni kezdene valamelyik áttelepült felvidéki maffiózó után, időbe telne, mire a kacskaringókon keresztül eljutnának Kékedre, és akkor már bottal üthetnék a nyomát.
 2. 6
  rworse
  2018. május 27., 22:04
  Vigyázat! Tiszapurgáli át akarja nevezni Tornyosnémetit Tornyosszlovákira! Ez veszélyes!
 3. 5
  rworse
  2018. május 27., 22:02
  "A képviselő-testület azt mondja, azért vezették be a közterület-használati díjat, mert a magyar–szlovák határon, Kassától 20 kilométerre fekvő falut „felkapták a szlovákok”. Vagyis arról lehet szó, hogy a településen megjelenő vendégekből, látogatókból igyekszik hasznot húzni a falu."


  Nem értem, akkor miért a helyi lakosokkal fizettetik?
 4. 4
  Kovacs
  2018. május 27., 21:04
  3: "Amúgy" tiszapolgárságtalan azt akarta mondani, hogy Tornyosnémetiben felvette a szlovák vagy a cseh állampolgárságot, mert elfelejtette, hol folyik a Tisza.
 5. 3
  tiszapolgári
  2018. május 27., 18:43
  Láttam a riportfilmet, az egyik önkormányzatis nő azt mondta, hogy nem fognak büntetni, a polgi pedig azt, hogy keresik a megoldást. Gondolom, ez a váratlan fordulat a tévéstábnak és a nyilvánosságnak köszönhető.
  Amúgy a múlt héten Tornyosnémetiben kerestem valamit, és az első helyi, akit útbaigazításért megszólítottam, egy szlovák házaspár volt, a férfi beszélt pár szót magyarul, a felesége nem. Tényleg jönnek a csehszlovákok!
 6. 2
  2018. május 27., 17:38
  Ki mint választja önkormányzatát...
 7. 1
  Nonemart
  2018. május 27., 17:35
  Ahelyett, hogy az útjukat hoznák rendbe ! Tipikus magyar, kisfasiszta megoldás ! De hát, állítólag, azt a basát ott megválasztották - hát szenvedjenek meg érte !

Komment írásához