Zárt templomajtók mögött felavatott Horthy-szobor ellen tiltakoznak felvidéki magyarok

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 29., 15:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Nem kérnek a gyűlöletexportból.

Nemeshodosban ma zárt ajtók mögött avattak fel egy Horthy Miklóst ábrázoló mellszobrot, annak ellenére, hogy korábban lakossági fórumon tiltakoztak helyiek a szobor ellen, és a polgármester sem tartotta ezt jó ötletnek – írja az ujszo.com. A Nemeshodosi Református Egyházközség a Horthy Miklós Társaságtól kapta ajándékba a szobrot. A település református lelkésze eredetileg azon az állásponton volt, hogy az egykori kormányzó nem tekinthető megosztó személyiségnek, ezért nem látja akadályát a szobor felállításának. Pár nappal később azonban a református egyház is tiltakozott a nemeshodosi egyházközség tervével kapcsolatban.

A vitatott szobrot ma avatták fel a nemeshodosi református templomban, ami előtt helyiek tüntettek sípokkal, dobokkal és olyan feliratú transzparensekkel, mint a „Nem kérünk az exportált gyűlöletkeltésből”, vagy „Horthy szobrot Nemeshodosba? Nem! Nem! Soha!”

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 29., 15:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  Rumata
  2017. október 30., hétfő 18:40
  Baromi sokba van az nekünk, hogy a hülye baloldal 70 év alatt sem volt képes Horthyt háborús bűnössé minősíttetni, és az őt bármi módon ünneplő embereket háborús uszítónak minősíteni.

  Pedig nem lehet kérdéses a dolog, mert háborús bűnösként Bárdossyt felakasztották amiatt, amit valójában Horthy követett el.

  Ahhoz képest, hogy Horthy kormányzósága alatt a magyar állam hivatalos döntéssel félmillió magyar embert (katonát, munkaszolgálatost és deportáltat) küldött idegen földre, erőszakos halálba, a magyar baloldal eléggé kesztyűs kézzel bánik a horthy-kultusz ápolóival.
 2. 3
  Imre2015
  2017. október 30., hétfő 08:02
  Mi itt a felvidéken megvagyunk az Orbáni uszítások nélkul nem kérunk se Horthybol so Orbánbol egy dekát se és ne gyertek ide uszítani mert akik MO.rol ide jottek azok majd szépen haza mannek mi meg itt maradunk és majd rajtunk csattan az ostor !!! Mi nem akarun olyan helyzetet mint MO-n van ahol már lassan a polgárháborús viszonyok alakulnak és a szomszéd a szomszéddal sincs joban az Orbáni viszonyok miatt ! Még egyszer leírom hogy itt nem kell az MO uszítása !!!
 3. 2
  tiszapolgári
  2017. október 30., hétfő 07:57
  Még soha, sehol nem akartam szobrot állítani, de ha akarnék, előtte megkérdezném a polgármestert, az önkormányzatot, hogy mit szólnak hozzá, békességpárti alapon. És ha ők nem akarnák, akkor nem erőltetném.
  Láttam tegnap a híradóban az ajándékozót, akinek most, utólag jutott eszébe, hogy szívesen tartana egy lakossági fórumot arról, hogy kit ábrázol a szobor, és milyen érdemei vannak. De egyrészt, ezt korábban kellett volna felajánlania, másrészt a tiltakozó lakosok nélküle is TUDJÁK, amit Horthyról tudni lehet, hiszen éppen ezért tiltakoznak.
 4. 1
  rworse
  2017. október 29., 19:12
  Tiszteletem a tiltakozók felé. Legyen tartós a tiltakozásuk, amíg sikerül eltávolíttatniuk az oktrojált szobrot. Például, ha mindenki bojkottálná a templomot, biztos növelné a tiltakozás hatékonyságát.

Komment írásához