Egy szuper hír: négy hétvégére lezárják a Szabadság hidat, már ma indulhat az autómentes buli

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 14., 10:33
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Tavaly elég nagy sikere volt.

Elsőként ma és vasárnap, majd további három egymást követő nyári hétvégén lezárják a járművek elől a Szabadság hidat, amelyet kizárólag az arra sétálók használhatnak – írja az MTI.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábbi tájékoztatása szerint a hidat

 • július 14–15-én,
 • 21–22-én,
 • 28–29-én és
 • augusztus 4–5-én zárják le.

Ebben az időszakban a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos nem jár, a Fehérvári úton a 61-es villamos meghosszabbított útvonalon, a Móricz Zsigmond körtér helyett a Városház térig közlekedik. A 49-es villamos Bartók Béla úti, kimaradó szakaszának pótlására az 56A járat meghosszabbított útvonalon, a Móricz Zsigmond körtér helyett Kelenföld vasútállomásig jár.

Jelezték azt is, hogy Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között pótlóbusz közlekedik, az 56A és a 61-es villamos Dél-Buda felől a Széll Kálmán térig visz utasokat. Pesten emellett a Fővám térig közlekedő 72-es trolibusszal, Pest és Buda között a 4-es metróval, illetve a 7-es és a 133E buszjárattal lehet utazni.

A lezárás ideje alatt – mind a négy hétvégén, szombaton 0 órától vasárnap 24 óráig – a Fővám téri közlekedési jelzőlámpa sárga villogó üzemmódban működik, a Kálvin tér felől érkezők a híd előtt tudnak majd visszafordulni, illetve továbbhaladhatnak a Belgrád rakpart–Havas utca útvonalon is

A hidat először tavaly nyilvánították gyalogoshíddá néhány hétvégére, akkor videóriportot is készítettük a bulitól hangos hídon:

Ezen a hétvégén csak a gyalogosoké a Szabadság híd

Lazuljon Ön is a Duna felett! A tavalyi spontán hídfoglalás sikerén felbuzdulva idén hivatalosan is gyalogoshíddá nyilvánították a Szabadság hidat néhány nyári hétvégére. Most van az első alkalom, a folytatás jövő héten, utána viszont csak augusztus 5–6-án és augusztus 12–13-án zárják le az átkelőt az autósok elől.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 14., 10:33
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Szabadság híd
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 1
  Rumata
  2018. július 14., szombat 18:50
  Ha már ennyire bejött a Szabadság-híd gyalogoshíd funkciója, akkor komolyan el kéne gondolkozni azon, hogy nem kéne-e a teljesen elhibázott kialakítású és jelentéktelen használati értékű Szabadság-hidat lebontani, és helyette egy olyan hidat építeni, ami a Petőfi-, Margit- és Árpád-hídhoz hasonló széles, többsávos, lapos kivitelű.

  És nem kéne-e a híd északi oldalán egy baromi széles járdasávot (lényegében egy gyalogoshidat) kialakítani a csodálatos budapesti dunai panorámában gyönyörködni vágyó, sétáló tömegek számára.

  Akkor az egész évben banzáj lehetne a hídon, és nem kéne ehhez egy napra sem leállítani a járműforgalmat.

  Városképi szempontból hatalmas húzás lenne, mert a híd brutális vasszerkezete nem takarná többé el a panorámát.

  Ferenc Józsefet pedig üsse meg a guta a pokolban :-)

Komment írásához