Elő a szánkóval! Megmaradt a hó, de esni nem fog

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 04., 00:27
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ennyit akkor a tél a örömeiről.

Országszerte több helyen megmaradt a szombaton lehullott hó, de csak a hegyvidékeken alakult ki jelentősebb hóréteg. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tegnap a fél országra – köztük a fővárosra – adott ki elsőfokú figyelmeztetést a havazás miatt. A szolgálat tegnap délutáni adatai szerint a hegyvidékeken alakult ki vastagabb hótakaró, Kékestetőn 17 centiméteres hóréteget mértek. Sík vidékeken jellemzően néhány centiméteres a hóvastagság, emellett többfelé alakult ki hólepel, illetve hófolt.

false

 

Fotó: MTI – Mohai Balázs

A havazás miatt szombatra kiadott figyelmeztetéseket kora este majdnem mindenhol visszavonták, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésben azt írták: ma fokozatosan megszűnik a havazás, és legfeljebb néhol fordulhat elő záporos csapadék, a jelenlegi számítások szerint akár sík vidékeken is jelentősebb hótakaró alakulhat ki.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 04., 00:27
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    tiszapolgári
    2018. február 04., 08:42
    Vajon mi történne, ha az OMSZ egyszer elfelejtene figyelmeztetést kiadni, és az embereket teljesen váratlanul érné, hogy február elején esik a hó? Pedig akkor mutatkozhatna meg csak igazán, hogy mire képes a magyarság, le tudná-e győzni a kétcentis havat, ami egyébként a legtöbb helyen el is olvadt.

Komment írásához