Extrém hideg lesz a következő napokban, életveszélyes lesz az utcán éjszakázni – a lakosság segítsége is sokat számít!

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 24., 13:23
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ha utcán fekvő, alvó embert lát, vagy tud romos, fűtetlen házban élő emberről, hívja a hajléktalanokat segítő diszpécserszolgálatokat vagy a segélyszervezeteket.

Vörös kód van érvényben a magyar szociális ellátásban február 24. éjféltől, mert a brutális hideg miatt életveszélyessé vált az utcán tartózkodni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint szombat estétől több napon át nem emelkedik 0 Celsius-fok fölé a hőmérséklet, éjszakánként országszerte mínusz 10 fok alá hűl a levegő. Az előrejelzés szerint a jövő héten többfelé mínusz 10 fok körüli maximumokra kell készülni.

A segély- és civil szervezetek mindenkit arra kérnek, aki az utcán vagy romos, fűtetlen házban élő emberről tud, jelentse be a hajléktalanokat segítő diszpécserszolgálaton keresztül.

Erős Magyarország: 149-en fagytak meg idén télen

Pedig eddig kifejezetten enyhe volt a tél.

A regionális diszpécserszolgálatokhoz tartozó telefonszámok itt találhatók.

false

 

Fotó: A Város Mindenkié (AVM)

Amíg a vörös kód érvényben van, addig a rászorulókat bentlakásos szociális intézményekben is fogadhatják, ha a hajléktalanszállók megteltek.

A szervezetek fokozott figyelemmel és akciókkal segítenek a mostantól egy hétig tartó extrém hideg elleni küzdelembe. Figyeljünk egymásra!

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 24., 13:23
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához