Kirámolta a hűtőt, majd gyereket traumatizált egy tusványosi mackó

szerző
Narancs.hu/MTI
publikálva
2017. nov. 01., 18:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A zsírt nyúlta le és a padlizsánkrémet.

Betört egy tusnádfürdői lakóházba és kirámolta a hűtőszekrényt egy medve – írta szerdán a Székelyhon.ro portál. A szombat hajnalban történt esetről a ház lakója, egy családanya számolt be a portálnak. „Elmondta: a medve az ajtót betörve hatolt be a ház konyhájába, ahol kinyitotta a hűtőszekrényt, és a zsírt, valamint a kikavart padlizsánkrémet vette ki” – olvasható az MTI híre.

„A ház lakói a nagy zajra felébredtek. Amikor a férfi felkapcsolta a villanyt a konyhában, az állat az udvarra menekült a zsákmányolt élelemmel, és ott fejezte be a lakmározást. Az asszony elmondta: hívták a segélyhívó számot, de nem érkezett segítség. Ugyanabban az időpontban ugyanis egy közeli panzióhoz is medvét elriasztani hívták a hatóságokat. Az asszony közölte, a 12 éves gyermekük nagyon megijedt a házba behatoló nagyvadtól, azóta éjszakánként többször felriad, mert azt hiszi, megint jön a medve.”

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

Fotó: MTI

Európában – Oroszország európai részét leszámítva – körülbelül 17 ezer medvét tartanak számon, amelyből több mint 6800 Romániában él. A romániai medveállomány túlnyomó része, mintegy 5300 példány a székelyföldi Hargita, Kovászna és Maros, valamint a szomszédos Brassó megyében található. Az Olt folyó völgyében fekvő Tusnádfürdőt két oldalról is erdők övezik, a kisvárosban szinte mindennapos az élelmet kereső medvék látogatása.

szerző
Narancs.hu/MTI
publikálva
2017. nov. 01., 18:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
medve
Tusványos
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához