Senkit nem hagyunk az út szélén: ma kezdődnek a kilakoltatások, családok ezrei kerülhetnek az utcára

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 01., 16:41
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Sokan már meg is kapták a felszólítást.

Tegnap lejárt a meghosszabbított, téli kilakoltatási moratórium, így mától megkezdődnek a kilakoltatások. Az atv.hu arról ír, hogy az érintett családok közül többen már meg is kapták a lakás elhagyására felszólító határozatot. A szakértők szerint a kilakoltatások száma ebben az évben elérheti a 35–38 ezret, amely közel 100 ezer ember lakhatási válságát hozhatja.

Kilakoltatás

Kilakoltatás

Fotó: A Város Mindenkié

A portálnak nyilatkozott Barabás Gyula, a Szécshenyi Hitelszövetség elnöke is, aki azt mondta, hogy a moratórium ideje alatt ugyan a kilakoltatások szüneteltek, de a többnyire eredménnyel záruló árverések nem. Ezt azt jelenti, hogy a napokban egyre több kilakoltatás kezdődhet meg.

A Párbeszéd szeretné elérni, hogy a kormány érdemben tegyen a kilakoltatások ellen, ezért a párt írásbeli kérdéssel fordult az igazságügyi miniszterhez. Úgy látják, hogy a rossz törvények alapján meghozott ítéletek visszafordíthatatlan folyamatokat indítanak el, családok veszítik fel a tetőt a fejük fölül.

Borítóképünk (MTI/Máthé Zoltán) illusztráció!

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 01., 16:41
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
kilakoltatás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  Nonemart
  2018. május 02., szerda 11:22
  Megy ez ! Nem hiába hálás a Bankszöv a kormánynak. Főleg a devizahitelek intézésének kulturált módja miatt. És akkor a tíz százalékra leértékelt jelzálogokból való kilakoltatás már csak hab a tortán. A bankadó megszüntetése megvédhetné az adósokat, pláne, ha valami értelmes szűrőt találnának ki hozzá. mondjuk talán szociális alapon !
 2. 1
  Kovacs
  2018. május 01., kedd 17:40
  Aki még nem vándolrolt ki,
  azt ki kell lakoltatni. Evidens.

Komment írásához