Mától nem Zacher Gábor vezeti a Honvédkórház sürgősségi osztályát

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 04., 12:25
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Egy újabb, halállal végződő eset után kínálta fel az intézmény az orvosnak a lemondást, amit ő elfogadott. Frissítés: Zacher cáfol. Mi az igazság?

"Egy újabb, halállal végződő eset után kínálták fel a Honvédkórház sürgősségi osztályát vezető Zacher Gábornak, hogy mondjon le, amit ő elfogadott" – tudta meg a hvg.hu.

Mateisz Erzsébet háziorvos nyílt levelében néhány napja no go zónának titulálta a Honvédkórház sürgősségi osztályát, miután kiderült, hogy betegét onnan érdemi vizsgálat nélkül elküldte az akkor ügyeletes Zacher Gábor. A sebét átkötözték és adtak neki fájdalomcsillapítási tanácsokat, ennek ellenére az idős nőt másnap komatikus állapotban szállították vissza az intézménybe, akkor már segíteni nem tudtak rajta és meghalt.

Ez már nem az első eset a kórház életében, több hasonló esemény történt, ráadásul többször is Zacher Gábor volt az ügyeletes orvos. Ugyan az esetek után Zacher azt mondta, szakmai hiba nem történt, az utolsó esetben pedig hiába kérte a háziorvos, nem indítottak vizsgálatot, Zacher Gábor most mégis "elfogadta a sürgősségi osztály vezetői posztjáról való lemondás felkínált lehetőségét".

A sürgősségi ellátásról és annak problémáiról már több helyen írtunk, például a Narancs egészségügyi blogján, a Materia Medicán itt és itt. Összefoglaló cikkünket pedig lentebb olvashatják.

Frissítés: Az atv.hu elérte Zacher Gábort, aki cáfolta a hvg.hu értesüléseit. A lapnak annyit mondott: „Két szót fogok mondani Önnek: nem, nem. Nem mondtam le, nem ajánlották föl. Ennyi."

„Meddig kell még várni?" - Padlón a sürgősségi ellátás

Túlzsúfoltak a sürgősségi osztályok, ezt senki nem vitatja - az okokról már megoszlanak a vélemények.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 04., 12:25
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  pankrátor
  2018. április 13., péntek 17:30
  Természetesen a hozzátartozókon kívül mindenki tudta, hogy a két szóban forgó beteg már haldoklott, amikor oda vitték őket, azonnal fel kellett volna vinni őket az osztályra és fájdalom csillapitókkal emberi módon átadni őket az enyészetnek. Csak ebben az esetben magára haragítja az ottani főorvost sőt az egész osztályt, miért nem küldte őket az elfekvőbe stb. Eleve ott kellett volna feküdniök felügyelet alatt nem pedig otthon.
 2. 1
  yoyo
  2018. április 04., szerda 16:31
  A kórházakban kialakult helyzetért aligha az ott dolgozókat terheli a felelősség, sőt, a kórházi dolgozók maguk is áldozatai ennek az állapotnak, létszámhiány, rossz körülmények, ilyen környezetben pedig egyre rosszabb fizikai és lelki állapotban lehet minden érintett.
  A túlimpulzív médiasztár Zacher viszont elkövette azt a súlyos hibát, hogy indulatos volt a beteggel és hozzátartozóival, persze az vesse rá az első követ, aki a helyében kiegyensúlyozott és türelmes tud maradni, ám ő ezen is túlment, mert bagatellizálta az esetet (egyetlen haláleset sem bagatellizálható), és indulatos taplóként vágott vissza a kritikáért.
  Valószínű, hogy sok eü dolgozó érzi úgy - teljes joggal -, hogy gyakorlatilag pótolhatatlan, de ez senkit nem ragadtatthat arra, hogy emiatt úgy gondolhassa, ha pótolhatatlan, akkor akármit megengedhet magának.

Komment írásához