Mérgesek Orbánra: Ezzel az akcióval kezdődött el a budapesti diáktüntetés

szerző
narancs. hu
publikálva
2018. jan. 19., 16:01
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Elegük van a kormány oktatáspolitikájából.

Péntek délután az Alkotmány utcában elkezdődött a középiskolások tüntetése. Hamarosan összefoglalóval jelentkezünk az eseményről, egyelőre itt egy kép – Sióréti Gábor fotója – hangulatfestő szándékkal:

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

szerző
narancs. hu
publikálva
2018. jan. 19., 16:01
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 8
  tiszapolgári
  2018. január 20., szombat 07:13
  Igen, de sem te, sem én, sem egyetlen másik kommentelő nem tudja megmondani, hogy ezeket az elszórt, elszigetelt és egymáshoz nem kapcsolódó tüntetéseket hogyan lehetne hatékonyabbá tenni. Többnyire csak állapotleírásra vagyunk képesek, de hogy mi legyen a következő lépés, abban már nemigen tudnánk tanácsot adni, legalábbis olyat, ami használható is.
 2. 7
  yoyo
  2018. január 20., szombat 06:20
  tiszapolgári: a tüntetéseknek, annak, hogy újabb és újabb társadalmi csoportok fejezik ki a nemtetszésüket, egyedüli értelme az indulatok kumulációja és a kritikus tömeg növekedése volna, de az elmúlt hosszú évek tapasztalata, hogy ilyenről gyakorlatilag nem beszélhetünk. Időnként van egy-egy tüntetés, ritkábban egy tüntetéssorozat, aztán nagyon rövid idő elteltével az indulati szint az eredetire esik vissza, következmény pedig (a netadó-ügy kivételével) nincs.
  Ahogy a felvezető cikknél írtam, kormánybuktatás nélkül nincs iskolareform (sem), tehát ez a hangosan beszélünk a falnak nem ér semmit.
 3. 6
  rozsaimi
  2018. január 20., szombat 01:35
  Az ilyen"galambocskàm" nevű fideSs patkànynak jók az olyan gyerekek akik nem gondolkoznak,akik elismeréssel vannak a felcsúti G okàdék politikàja irànt és öntudat és önàllósàg nélkül léteznek...
  Ismételi magàt a történelem,a Hitler Jugend is ezen az elven létezett egy darabig..
 4. 5
  hóvarjú
  2018. január 19., péntek 23:09
  Középiskolások tüntetése, ez még csak a bevezetés, majd ha az általános iskolások, aztán a óvodások is utcára vonulnak, utánuk pedig a bölcsődések tipegnek a Fidesz politikáját gúnyoló transzparensekkel és jelszavakkal, akkor talán felsejlik majd valakinek, hogy milyen színvonalat képvisel habonyárpi, némethzsíráld?
 5. 4
  naki
  2018. január 19., péntek 20:45
  A diktátornak durungokra van szüksége, olyanokra, mint Rezsi Szilárd, Sertés Lajos, meg a többi hatökör. Hajrá, gyerekek!
 6. 3
  tiszapolgári
  2018. január 19., péntek 19:36
  yoyo

  Te vagy az az ember, aki májusban beleszagol az orgonaillatú levegőbe, és nagyot sóhajt, milyen kár, hogy novemberre már híre-hamva sem marad.
 7. 2
  galambocskám
  2018. január 19., péntek 18:17
  Levettem a hangot. Nem bírom tovább. Aki bírja az hallgassa tovább én megfutamodom.
 8. 1
  yoyo
  2018. január 19., péntek 17:05
  "érzem, hogy butulok", "csökken az értelmem", ezek jópofa transzparensek, kár, hogy az egésznek se súlya, se következménye.
  Mindegy, most már volt ilyen is.

Komment írásához