Nekünk már ennyire jól megy: megint Magyarországon lesz a legdrágább az új iPhone

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. szept. 15., 08:18
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Van valami, amiben verjük az amerikaikat is.

Szerdán mutatta be az Apple az új telefonjait, amelyeket szeptember végétől lehet megvásárolni a boltokban.

Az iPhone XS 999, az iPhone XS Max 1099, az olcsóbb verzió, az iPhone XR pedig 749 dollár lesz. De csak az Egyesült Államokban.

false

 

Fotó: YouTube/The Verge

A különböző összehasonlítási táblázatok alapján kiderül, hogy ismét Magyarországon lesznek legdrágábbak az Apple telefonjai. Amíg az USA-ban az XS nagyjából 275 ezer forintnak megfelelő dollárért elvihető, addig Magyarországon kerek 400 ezer forintot kell érte fizetni. Utánunk Olaszország következik, ahol szintén olcsóbban, 385 ezer forintnak megfelelő euróért lehet hazavinni a telefont.

Tavaly sem volt ez másként: a világviszonylatban is magas, 27 százalékos áfa miatt már akkor is Magyarországon volt a legdrágább az éppen aktuális készülék, az iPhone X. Amikor erről a rekordmagas áfáról tavaly megkérdezték Németh Szilárdot, a Fidesz alelnöke azt mondta, a kormány ezzel védi a magyarok érdekeit:

A Fidesz alelnöke a kamerába mondta, hogy azért fizetünk rekordmagas áfát, mert a kormány így védi meg a magyarok érdekeit

Igen, Németh Szilárd volt az. A Fidesz alelnöke péntek este az ATV Egyenes beszéd című műsorában durrogtatta a kormány menekültellenes propagandaüzeneteinek lebutított változatát. Kommentálta Navracsics Tibor uniós biztos azon pénteki kijelentéseit is, miszerint nincs is olyan, hogy Soros-terv, ez az egész csak a választási kampány része.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. szept. 15., 08:18
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    Nonemart
    2018. szeptember 15., szombat 18:47
    Hülye kamu duma ! A 700 forintos karfiollal már eléggé meg vannak védve a magyarok érdekei, az 550 Ft-os paradicsomról már nem is beszélek. Banánt ugyanott 270-ért ! Még az a szerencse, hogy az infláció az valahol a 0,3 és a 2,7 között maradt, a KSH bérnyaloncai szerint ! Röhejes ! De azért az is hülye, aki hagyja magát zsarolni egy vacak okostelefonnal !

Komment írásához