Nem lesz népszavazás a 3-as metró teljes akadálymentesítéséről

szerző
Narancs.hu/MTI
publikálva
2018. febr. 21., 11:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az ellenzék szerint a főváros elfogadta követeléseiket.

„Az ellenzék felfüggeszti a 3-as metró teljes akadálymentesítéséért indított népszavazási aláírásgyűjtést, mivel szerintük a főváros vállalta követelésük teljesítését” – jelentették be az ezt kezdeményező pártok képviselői szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt tartott sajtótájékoztatón.

Horváth Csaba, az MSZP budapesti képviselője felkérte Tarlós István főpolgármestert, hogy a tervezett népszavazás költségvetését csoportosítsa át az akadálymentesítésre, ebből az összegből ugyanis akár két állomáson is liftek építhetők.

Kiemelte: a főváros, a kormány és az érintettek képviselői a népszavazási kezdeményezésük bejelentése után érdemi tárgyalásokba kezdtek, és a főváros három nappal később 20 megállóból 18 esetében vállalta a teljes akadálymentesítést, egy héttel később pedig a maradék két állomásra is liftes megoldást ígért.

„Budapest megmutatta az erejét, a népszavazási kezdeményezés elérte a célját” – jelentette ki Horváth Csaba. Gy. Németh Erzsébet, a DK budapesti képviselője gyorsan átfordította mindezt az április 8-i választásra és elmondta: a kezdeményezésük megmutatta, hogy a demokratikus ellenzéki pártok összefogással sikeresek lehetnek.

(MTI)

szerző
Narancs.hu/MTI
publikálva
2018. febr. 21., 11:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához