Nem tolták túl a kilométereket Budapesten Guy Fawkes magyar követői – videó!

szerző
Földes Máté
publikálva
2017. nov. 05., 21:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A Batthyány tértől mindössze a budai várig tartott a menet – le is videóztuk.

„Nem csupán Orbán a probléma. Nem is csak Gyurcsány. Nem csak Trump, Putyin, Merkel vagy Soros. Nem csak a pártok, a megosztottság, vagy a kiüresedett népképviselet. Nem csak az oligarchák, a nagyvállalatok, a bankok, vagy a zsebre vágott politikusok.
Nem csak a növekvő egyenlőtlenségek, a szegénység, vagy a pazarlás. Nem csak a lelketlen anyagiasság, kegyetlenség, vagy a környezetrombolás a probléma. Nem csak

a kizsákmányolás, a háborúk, vagy az oszd meg és uralkodj. Nem csak a bevándorlás, nem csak a kivándorlás...

Az igazi probléma az, hogy ezek mind összefüggnek. A hiba a Rendszerben van. Nemcsak itthon, hanem világszerte. Ha valamire, erre érdemes felhívnunk a figyelmet!” – írták ki a szervezők az esemény Facebook-oldalára.

A rendőrség a tervezett füstpatronos performanszt nem engedélyezte, így – a szervezők szerfelett izgalmas beszédén túl – az esemény egyedüli attrakciója a Renegátlástalanok nevű aktivista szervezet vérforraló slam poetry előadása volt.

A hiba a Rendszerben van! – Million Mask March 2017

Világszerte immár ötödik alkalommal vonultak utcára a Guy Fawkes-maszkot viselő tömegek, az Anonymous Operation hackercsoport szervezésében. Budapesten a menet a Batthyány tértől a budai várig tartott.

 

 

szerző
Földes Máté
publikálva
2017. nov. 05., 21:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  vilsi
  2017. november 06., hétfő 18:27
  MIT AKARTOK? Itt van 11 társadalommodellből 5. Keressetek meg a Cyclo-ban!
  *Radikális uralomkritika,
  melyet például a “harmadik világ” nemzetközi mozgalmai, aktivistái, teoretikusai képviselnek (BUKO, Christoph Spehr, Ulrich Brand, Christoph Görg et al.) Ennek a szemszögéből az ökológiai válság kiváltója a társadalom uralmi szerkezete, amelynek fönntartásához az embereket és a természetet kíméletlenül ki kell, hogy zsákmányolja. Egy ökológiai transzformáció csak akkor lesz, ha az uralom minden fajtája megszűnik.
  *Ökofeminista szubszisztenciakezdeményezés
  (néha "bielefeldi kezdeményezésnek" is nevezik) szerint az ökológiai válság a patriárkális-kapitalista világrendszerben gyökerezik, különösen ennek a természettel, a nőkkel és az ún. harmadik világ népeivel szembeni kizsákmányoló-gyarmatosító uralmi viszonyaiból. (Németország: Maria Mies, Veronika Bennholdt-Thomsen és munkatársai, nemzetközileg: Vandana Shiva). Alternatívája egy olyan gazdaság és a társadalom, amelyben a létfontosságú dolgok önerős előteremtése (élelmiszer, ruházat, lakás, stb) áll a központban (3. fejezet).
  *Az ökoszocializmus
  koncepciója határozott növekedéskritikus és antikapitalista hangnemű (Saral Sarkar et al.) Az átmenet békésen, demokratikusan, szociális félelmek nélkül játszódjon le egy fenntartható, értsd zsugorodó gazdaságba és társadalomba, amely váltás csak az ökoszocializmus keretein belül történhet. (4. fejezet).
  *A radikális értékbírálat
  (Robert Kurz és munkatársai) szerint az ökológiai válság csupán része az átfogó és célszerű, pusztán értékre irányuló termelés krízisének. E helyett a piac és az állam tudatos társadalmasításának kell végbe mennie, az anyagi-természeti reprodukciós folyamatok társadalmi tervezésével. (5. fejezet).
  *Az indusztrializmuskritika,
  melynek központjában a technikai-racionális ipari termelés általi ember és természet együttes szétrombolása áll; egy önző kapitalista gazdaság, amely lelki hiányállapotokat produkál, be nem teljesülő emberi alapérzelmeket, mint a szeretet, az elismerés és a közösség (Rudolf Bahro et al.) Az iparilag kialakított igényszerkezet belső visszafordulással küzdendő le, az elégedettség, a szerető gondoskodás és a közösségépítés kultúrájával. (6. fejezet). NOLfórum/alter
 2. 1
  rworse
  2017. november 06., hétfő 07:35
  A szombati Fradi meccsen ellenben eléggé túltolták "Guy Fawkes követői". Tűzijáték, lincselés... És hogy hallgatnak róla az illetékesek...
  Bocs az offért.

Komment írásához