Nyomoznak Pécs szabálytalannak tűnő gazdálkodása miatt

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 29., 21:12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Azért történt feljelentés, mert súlyos pénzügyi-anyagi helyzetbe került a város.

A Szabad Pécs azt írja, a rendőrség nyomozást indított a fideszes vezetésű pécsi önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatban. A feljelentést eredetileg Berkecz Balázs, az Együtt volt képviselője tette, aki azt gyanítja, hűtlen kezelés történhetett a városházán.

A fideszes Páva Zsolt 2009 óta vezeti Pécset, és azóta a város úgy halmozott fel milliárdos adósságokat, hogy az állam többször is kisegítette a várost. A kormány 2013-ban lenullázta Pécs 43,2 milliárd forintos adósságállományát, ám egy évvel később már 1 milliárd 362,5 millió forint állami segítséget kapott Pécs, írja Berkecz.

2017-ben – noha próbálták letagadni – kiderült, nagy baj van Pécsett. A polgármester először arról beszélt, hogy 5 milliárd forint hiányzik, később Csizi Péter, a város fideszes képviselője már azt mondta, hogy 7,5 milliárd forint feletti Pécs önkormányzatának hiánya. Aztán mégiscsak egy 12,5 milliárdos segélyt kapott a város a kormánytól.

Berecz szerint nem csak Páva és Csizi, de Hoppál Péter is érintett, mert mindketten tagjai voltak korábban a pécsi képviselő-testületnek.

A pécsi városvezetéssel kapcsolatban és a hiányzó milliárdokról itt írtunk részletesen.

A Mecsek legalja – Pécs újra válságban

Gyámság alá került Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere, aki fölé, fittyet hányva az önkormányzatiság elvének, egy, a város országgyűlési képviselői által vezetett testületet helyeztek. A néhány év alatt tízmilliárdos nagyságrendű adósságot felhalmozó városra fájdalmas válságmenedzselés vár. Az ellenzék profitálhatna ebből – ha képes lenne az egységes fellépésre.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 29., 21:12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához