Országos főállatorvos: ötven magyar település fertőzött

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. okt. 13., 09:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Tombol a sertéspestis.

Az országos főállatorvos az afrikai sertéspestis miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ötven települést nyilvánított ideiglenes vagy különösen fertőzött területté, és vezetett be korlátozásokat – írja az MTI az Észak-Magyarország napilapra hivatkozva.

A lap szerint a cigándi, a miskolci, a sárospataki, a tokaji, a szerencsi, a tiszaújvárosi, a gönci és a szikszói járás települései érintettek.

A cikk emlékeztet arra, hogy Tarcal mellett a közelmúltban egy kilőtt vaddisznó laboratóriumi vizsgálata kimutatta az állatban az afrikai sertéspestis vírusát. A korlátozásokat emiatt vezette be az országos főállatorvos, illetve a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
A fertőzötté nyilvánított területen az állatlétszám-változást a sertéstartónak naprakészen kell vezetnie, azt a hatósági állatorvos kérésére be kell mutatnia, az állatok megbetegedéséről, elhullásáról azonnal értesítenie kell a hatósági állatorvost – olvasható az Észak-Magyarországban.

Egy migráns eldobott egy szendvicset, amit megevett egy arra tévedt vaddisznó, és bumm, így kerülhetett be a sertéspestis Hevesbe

Bemutatkozott az új agrárminiszter-jelölt. Fazekas Sándor nem vállalta a negyedik Orbán-kormány alatt a Földművelésügyi Minisztérium vezetését, utódja Nagy István lesz, aki ma tartotta bemutatkozó beszédét az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága előtt.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. okt. 13., 09:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához