Tarlós római-parti szakértői testülete javaslatot tett: ne az ártéren épüljön a mobilgát

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 08., 20:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Így megmenekülhetne a part a fákkal együtt.

Tavaly decemberben úgy döntött a Fővárosi Közgyűlés, hogy egy szakmai grémiummal vizsgáltatja meg a római-parti mobilgát ügyét.

Most úgy tűnik, sikerült véleményt formálnia a szakértői társaságnak. Bár nem hoztak egyhangú döntést, a többség azt a tervvariációt támogatja, miszerint a védvonalat a Duna-parton, de a kerítések mentén, vagyis ne az ártéri fák vonalában építsék meg.  Ezt az állásfoglalását vitatja meg szerdán a rendkívüli Fővárosi Közgyűlés – írja a hvg.

A javaslat szerint tehát nem közvetlenül a part menti, de nem is a Nánási út–Királyok útja menti verzió győzött e körben, hanem egy harmadik, korábban Bús Balázs óbudai polgármester által felvetett köztes megoldás érvényesülhetne.

A lap úgy tudja, a parton a kerítésvonal és a Nánási út–Királyok útja mentén építendő gát terveinek elkészítését egyaránt elrendelte a főváros. Az előterjesztésből ugyanis az derül ki, hogy kettős árvízvédelmet terveznek a Rómain, azaz a kerítésvonali mellett a Nánási út–Királyok útja mentén egy kiegészítő védelmi vonalat is építenének.

(hvg.hu)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 08., 20:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához