Több mint hét kilóval született egy csecsemő Ukrajnában

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 12., 17:01
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az anyuka eddig már hétszer szült, öt kiló alá egyszer sem adta.

Több mint hét kilogrammal jött világra egy csecsemő Ukrajnában, valószínűleg megszerezve az ország legnagyobb súllyal született babájának címét. A 7,09 kilogrammos, egészséges kisfiút január 3-án segítették világra császármetszéssel a dél-ukrajnai Zaporizzsjában – írja az MTI.

Negyvenéves édesanyjának már van hét lánya, akik mindannyian több mint 5 kilogrammal születtek. A Guinness-rekordok könyve szerint a világ legnagyobb súlyú, egészséges csecsemője egy 10,2 kilogrammos fiúcska volt, aki Olaszországban született 1955-ben.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 12., 17:01
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
csecsemő
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  tiszapolgári
  2018. január 13., szombat 08:54
  A világ összes óriásbébije közül egyedül Rita Pavone olasz énekesnő-színésznőt, a Rita, a vadnyugat réme sztárját ismertem, aki kamaszkorában megállt a fejlődésben, és felnőttkorában már kifejezetten alacsony és törékeny termetűnek számított.
  Lehet, hogy az ukrán gyerekkel is így lesz, most még a címlapokra tudott kerülni, de ha felnőttként nem csinál valami emlékezeteset, akkor teljesen bele fog szürkülni a nagy, unalmas átlagba.
 2. 1
  szegedi789
  2018. január 12., péntek 22:15
  Hú, ezek tényleg, de tényleg akkora, de akkora csecsemők, hogy még az oroszokat, szakadárokat, képlékeny belpolitikai helyzetet is kitakarták az MTI fürkésző tekintet elől. Hát, ilyen happy land ez az Ukrajna...

Komment írásához