Végre bekeményített az LMP: Igazságot a metrójegyellenőröknek!

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 05., 15:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ez aztán a határozottság!

Minden bizonnyal az is a párt elleni „médiahadjárat” része, hogy a sajtó alig-alig veszi figyelembe azokat a pozitívumokat, amik az LMP háza táján történnek. Mi tagadás, a mi figyelmünket is elkerülte, hogy pár napja fővárosi képviselőjük, Gál József Dabóczi Kálmánhoz, a BKK vezérigazgatójához írt nyílt levelet.

Gál amiatt adott hangot elégedetlenségének, mert tapasztalatai szerint a metróban alvállalkozó alkalmazásában dolgozó (tehát nem BKK-s) jegyellenőrök munkakörülményei nem elégítik ki „azt a minimumszintet, amely a 21. században, egy világvárosban elvárható lenne”.

false

Mint írja, „a jegyellenőrök személyes tárgyai (táska, kabát, esernyő stb.) és az aznapi étel- és italfogyasztáshoz szükséges ellátmányai a peronokon, a mozgólépcsők oldalában vagy a korlátokon vannak elhelyezve, tehát minden esetben az utasforgalom számára fenntartott területen. Nem biztosított a normális munkakörülmény és a pihenőidő hatékony eltöltése”.

A képviselő azt várja a BKK vezérigazgatójától, hogy a „felvázolt probléma okairól tájékoztassa és magyarázza el, hogy ezek a munkavállalók miért dolgoznak ilyen rossz körülmények között”.

A levél augusztus 2-án kelt, tudomásunk szerint válasz még nem érkezett.

false
szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 05., 15:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  tiszapolgári
  2018. augusztus 06., hétfő 08:57
  Nem tudom, hogy az Örs vezér téri metróbejáratnál ácsorgó egyenmellényesek BKV-ellenőröknek számítanak-e, ránézésre inkább biztonsági őröknek látszanak, akárhányszor látom őket, mindig a mobiltelefonjaikat nyomogatják, néha átüvöltenek egymásnak az utasok feje fölött, „Hallod, tegnap bebasztam mint állat.”
 2. 2
  rworse
  2018. augusztus 05., 17:28
  Valamint a kőfaragók és balettáncosok. Nekik se munkaadójuk a BKK, tehát itt az ideje, hogy az ő sanayarú munkakörülményeik miatt is a BKK vezérigazgatóját vonja felelősségre a fékezhetetlen agyvelejű képviselő.
 3. 1
  hóvarjú
  2018. augusztus 05., 17:06
  A jegyellenőrök sanyarú sorsán igenis javítani kell! Amúgy minden rendben van az országban, és ezt már az LMP is tudja. Ilyen a konstruktív ellenzék. Gratula!

Komment írásához