Fülledt erotika és gyengéd érintések után baltával, brutális módon gyilkolják meg a házaspárt

szerző
Gera Márton
publikálva
2018. aug. 04., 16:12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Kristen Stewart és Chloë Sevigny elevenít fel egy 19. századi gyilkosságot.

Az amerikai folklór egyik ismert történetét vitte filmre Craig William Macneill, aki a 19. század végi Borden-gyilkosságot meséli el az ősszel érkező Lizzie-ben. Massachusetts Fall River nevű városában 1892-ben baltával ölték meg a család férfi- és nő tagját, és a gyilkosság körül még ma is rengeteg a rejtély. Bár a házaspár lányát, Lizzie Bordent letartóztatták, nem sokkal később elengedték, mert nem tudták bizonyítani a bűnösségét. Ennek ellenére a szájhagyományban ma is úgy él, hogy Lizzie ragadott baltát és gyilkolt, elég csak a rövidke mondókára gondolni, amely a bűntényről tudósít:

Lizzie Borden took an axe

And gave her mother forty whacks.

When she saw what she had done,

She gave her father forty-one.

Hogy a film eldönti-e a gyilkos kilétét, nem tudni, mindenesetre a most megérkezett, feszültségtől és erotikától sem mentes előzetesben Lizzie azt mondja, Amerikában minden férfinak van ellensége, akinek dobog a szíve.

Lizzie Official Trailer | Roadside Attractions | In Select Theaters September 14

Academy Award® nominee Chloë Sevigny (Boys Don't Cry, "Big Love") stars as Lizzie Borden, the notorious woman at the heart of one of the most enduring mysteries in American history. After a lifetime of loneliness, Lizzie finds a kindred spirit in housemaid Bridget Sullivan (Kristen Stewart) and their secret intimacy sparks an unthinkable act.

Bár a Lizzie rendezője eddig leginkább csak rövidfilmeket készített, a szereplők már jóval ismertebbek. Lizzie-t az Amerikai Horror Story-ból ismerős Chloë Sevigny alakítja, a Borden házba érkező cselédet pedig Kristen Stewart játssza, aki az elmúlt években sikeresen szabadult meg az Alkonyat-trilógia nyomasztó terhétől.

A filmet szeptember 14-én mutatják be Amerikában, a magyar premierről egyelőre semmi hír.

Kövesse a Magyar Narancs filmes blogját, a Mikrofilmet, amely rendszeresen új tartalommal jelentkezik. Ajánlók, előzetesek, toplisták, és még sok minden más a Mikrofilmen!

szerző
Gera Márton
publikálva
2018. aug. 04., 16:12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 3
    rworse
    2018. augusztus 04., szombat 22:50
    T(t)iszapurgáli felsorolásával ellentétben a Kölykök valóban jó film. Meg a Dogville...
  2. 2
    rworse
    2018. augusztus 04., szombat 22:46
    A cím alapján azt hittem, azeri szoftpornó.
  3. 1
    tiszapolgári
    2018. augusztus 04., szombat 19:48
    Chloë Sevignyt három jó filmben is láttam, Amerikai pszichó, A fiúk nem sírnak, Zodiákus, nem habkönnyű filmek, annyi szent.

Komment írásához