Hollywood sztárjai összefogtak a zaklatások ellen

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2018. jan. 01., 19:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az idő lejárt.

Több mint 300 hollywoodi színésznő, forgatókönyvíró, rendező, producer és szakmabeli indított programot január 1-jén a szexuális zaklatások ellen. Nemcsak a filmiparban, hanem minden amerikai munkahelyen.

Az idő lejárt (Time’s up) nevű kezdeményezést a The New York Times című amerikai napilapban és a La Opinion című spanyol nyelvű lapban hétfőn közzétett nyílt levélben ismertették olyan hírességek, mint Cate Blanchett, Ashley Judd, Eva Longoria, America Ferrera, Natalie Portman, Rashida Jones, Emma Stone és Meryl Streep színésznők, Donna Langley, a Universal Pictures filmstúdió elnöke, Gloria Steinem író, Tina Tchen ügyvéd, Michelle Obama egykori kabinetjének vezetője és Nina L. Shaw ügyvéd.

false

 

 • A kezdeményezés alapján létrehoznak egy 15 millió dolláros jogi alapot, amelyhez már 13 millió dollárt adományoztak emberek, hogy segítsék a szexuális zaklatások kevésbé „kiváltságos” áldozatait ügyük feltárásában, jogi védelmük finanszírozásában.
 • Új törvényt sürgetnek a vállalatok megbüntetésére, amelyek eltűrik az állandó zaklatást, illetve annak a gyakorlatnak az elutasítására, amely az áldozatok elnémítására elhallgatási megállapodással él.
 • A program kezdeményezői a filmstúdiókban és az ügynökségnél nemi egyenlőséget sürgetnek.
 • A levél aláírói felszólítottak arra is, hogy a Golden Globe-díjak januári átadásán a nők emeljék fel szavukat a szexuális zaklatás ellen, és öltözzenek fekete ruhába.

A kezdeményezéssel a hírességek Harvey Weinstein októberben kirobbant botránya nyomán álltak elő, a filmmogult több mint száz nő vádolja szexuális zaklatással, erőszakkal, köztük számos a nyílt levél aláírói közül. A botrány kirobbanása óta az amerikai szórakoztatóipar több neves személyiségét, közismert politikusokat, gazdasági vezetőket vádoltak meg szexuális zaklatással, erőszakkal.

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2018. jan. 01., 19:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  tiszapolgári
  2018. január 02., kedd 09:54
  Meryl Streep is csatlakozott, korábban azzal vádolták, hogy mindenről tudott, és mégsem szólalt meg.
 2. 2
  galambocskám
  2018. január 02., kedd 07:09
  Örülnék ha itthon leszállnának a témáról. Elegem van.
 3. 1
  sentinel53
  2018. január 01., hétfő 20:29
  "A program kezdeményezői a filmstúdiókban és az ügynökségnél nemi egyenlőséget sürgetnek" ezentúl a női szerepeket is férfiak fogják játszani!!

Komment írásához