Idén is lesz magyar film a Berlinale programjában

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 25., 18:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Újabb siker.

Bogdán Árpád Genezis című második nagyjátékfilmje a 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál Panorama Special válogatásában lesz látható.

Számos színházi és filmes projektet követően Bogdán Árpád Boldog új élet című mozifilmjével 2007-ben debütált. Új filmje a bűn, a megtisztulás és az újjászületés drámája. A Genezis történetének középpontjában egy roma kisfiú áll, akinek gyerekkora drasztikusan véget ér, amikor egy brutális támadásban elveszíti a családját. A munkájába temetkező sikeres ügyvédnő felettese nyomására elvállalja a rasszista gyilkosságsorozat egyik vádlottjának védelmét. A nyomozás során megismerkedik az ügyben tanúként részt vevő kisfiúval, ez a találkozás pedig mindkettejük életét gyökeresen megváltoztatja.

false

 

Fotó: Magyar Nemzeti Filmalap

false

 

Fotó: Magyar Nemzeti Filmalap

A főszerepben Cseh Anna Mária, valamint Csordás Milán és Illési Enikő Anna amatőr színészek láthatóak. A film operatőre Dobos Tamás, zeneszerzője Víg Mihály, a vágó Politzer Péter volt.

A Filmalap közlése szerint a február közepi világpremiert követően a film április 12-től országszerte látható lesz a magyar mozikban, a hazai díszbemutató pedig a Titanic Filmfesztiválon lesz.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 25., 18:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához