Így fest a Saul fia sztárja első amerikai főszerepében

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 17., 12:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Röhrig Géza esete Matthew Broderickkel, avagy a haszid zsidó és a biológia.

Röhrig Géza, a Saul fia sztárja, aki Brooklynban él és halottmosdatóként dolgozik, az Oscar-díjas magyar film jóvoltából több hollywoodi ajánlatot is kapott, ám ezek – elmondása szerint – rendre tucatfilmek voltak, amikből ő nem kért, mert a Saul fia után méltatlannak érezte volna az ilyesfajta folytatást.

false

Szóval, Röhrig Géza kivárt és alighanem jól tette, hogy nem vetette bele magát Hollywood karjaiba. Ezt látszik alátámasztani amerikai debütálása, melyre a To Dust című független filmben került sor a világhírű színész, Matthew Broderick oldalán. Röhrig egy frissen megözvegyült haszid zsidót játszik, aki felesége halála után olyan válaszokat keres, amelyeket nem talál meg az ortodox közösségén belül, ezért inkább a tudomány emberéhez, egy egyetemi tanárhoz fordul (ő Broderick), hogy világosítsa fel a test lebomlásának folyamatáról.

false

Shawn Snyder rendező filmjét a rangos filmes szaklap, a Variety pozitívan értékelte, kiemelve a történet kellemesen morbid humorát és a főszereplők alakításait. Az alakításokból egy kis ízelítőt mi is kaphatunk, mert mint azt a zoom.hu észrevette, felkerült a netre a New York-i Tribeca filmfesztiválon debütált To Dust egyik jelenete.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 17., 12:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    tiszapolgári
    2018. május 17., csütörtök 19:00
    A filmről még nem sok mindent lehet elmondani, de Röhrig külseje a legautentikusabb, amit el csak lehet képzelni. Jó néhány williamsburgi haszidot láttam már, és Röhrig kinézete, az arca, a jelmeze, a pajeszcsavargatása itt pont olyan.
    Mindenesetre most már szívesen vennék egy olyan filmet is, amiben a tudomány embere zsákutcába ér, úgy érzi, hogy minden, amit addig tanult, fölösleges és sehová nem vezet. Úgyhogy betér/megtér, és attól kezdve boldogan él tovább.

Komment írásához