Összekapott Sherlock Holmes és dr. Watson

szerző
Gera Márton
publikálva
2018. ápr. 23., 18:17
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Egyre kevésbé valószínű, hogy folytatódik a 21. századba helyezett Sherlock. De lehet, hogy ez nem is olyan nagy baj.

Tavaly januárban ment le a BBC-féle Sherlock negyedik évada, és egyelőre nem hallani arról, hogy lenne folytatás. Nem mintha a sorozatnak ne az lett volna a védjegye, hogy egy-egy évadra éveket kell várni, most azonban a széria két atyja, Mark Gatiss és Steven Moffat sem beszél újabb epizódokról. Sőt, Gattis tavaly nyáron például azt mondta, hogy immár jöhet más, aki megmutatja, hogyan lehet ma is izgalmassá tenni Arthur Conan Doyle hőseit és kalandjait, ők egy időre valószínűleg hagyják az egészet.

A Watsont alakító Martin Freeman pedig nemrégiben arról beszélt, hogy az utolsó évadok forgatása már egyáltalán nem volt szórakoztató, és szerinte ez a rajongói elvárásoknak köszönhető, melyek miatt már nem volt olyan önfeledt a munka, mint kezdetekben. Való igaz, hogy a Sherlock igazi sikersorozattá nőtte ki magát az évek során, és baromi szexivé tette az egyébként fantasztikus Jeremy Brett-széria után háttérbe vonult detektív karakterét, viszont a rajongókra fogni a gondokat mégsem túl emelkedett. Ezt alighanem a modern Sherlock, azaz Benedict Cumberbatch is így gondolta, aki a The Telegraphnak szánalmasnak nevezte kollégája megjegyzését a rajongói elvárásokról. Szerinte aki ezzel jön, nem akarja reálisan látni a dolgokat, és ő nem érezte, hogy az elvárások nyomást helyeznének rájuk.

via GIPHY

Mindezek alapján nem úgy tűnik, hogy érdemes a Sherlock folytatására várni. Aki pedig látta a negyedik évad befejező epizódjának utolsó képsorait, a Baker Street-i montázst, még inkább egyetérthet ezzel. Ám nem biztos, hogy érdemes szomorkodni a befejezés miatt: a sorozat utolsó két évadán már közel sem érződött a korábbiakhoz hasonló forgatókönyvírói és rendezői bravúr, elfogytak azok a Conan Doyle-történetek, amelyeket a modern korba lehet helyezni, és az alkotók kénytelek voltak saját sztorikat írni, amelyek a jelek szerint nem értek az eredetik nyomába.

Kövesse a Magyar Narancs filmes blogját, a Mikrofilmet, amely rendszeresen új tartalommal jelentkezik. Ajánlók, előzetesek, toplisták, és még sok minden más a Mikrofilmen!

 


szerző
Gera Márton
publikálva
2018. ápr. 23., 18:17
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6
  rworse
  2018. április 25., szerda 06:38
  A Sherlock és Watsont egyébként Lucy Liu miatt meg-meg szoktam nézni, pedig azt elvből méginkább nem szabadna. Szégyelljem magam.
 2. 5
  rworse
  2018. április 24., kedd 20:09
  T(t)iszapurgáli monnyon le!
 3. 4
  tiszapolgári
  2018. április 24., kedd 18:15
  3

  – Kérem, nekem elveim vannak, én nem nézek Serlokot.
  – És Vatszont néz?
  – Nem. Nekem az az elvem, hogy Vatszont se nézek.
  – Akkor mit néz?
  – Semmit se. Elvem, hogy nem nézek semmit.
  – Tévéje sincs?
  – Nincs, elvből nem veszek tévét.
  – De szeme csak van, ugye?
  – Nincsen. Ez az egyik legfőbb elvem.
  – És mi a másik?
  – Hogy hülye kérdésekre nem kell válaszolni.
 4. 3
  rworse
  2018. április 24., kedd 10:51
  Már csak elvből se néztem a sorozatból egy percet se.
 5. 2
  loallat2
  2018. április 23., hétfő 23:33
  Hú de nyugtalan voltam.... Most még inkáb az lettem.
 6. 1
  tiszapolgári
  2018. április 23., hétfő 21:29
  Sherlock helyében megpróbálnám kinyomozni, hogy mitől ült le a sorozat.

Komment írásához