Rémes dolgokat művel egy fiatal az első magyar tini thrillerben

szerző
- gera -
publikálva
2018. júl. 27., 20:32
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Mácsai Pál pedig könyörög, hogy bocsássanak meg a fiának. Megérkezett a Remélem, legközelebb sikerül meghalnod :) előzetese.

Bár korábban már egy különös, animációs kedvcsináló is érkezett a Remélem, legközelebb sikerül meghalnod :) című magyar filmhez, ma befutott az első rendes előzetes is, amiből már lehet sejteni, milyen stílusú filmre számíthatunk.

Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) (12) előzetes

A REMÉLEM LEGKÖZELEBB SIKERÜL MEGHALNOD:) SZEPTEMBER 13-TÓL LÁTHATÓ ORSZÁGSZERTE A MOZIKBAN! Eszter a tinédzserkor megpróbáltatásait a mangák világában igyekszik átvészelni. Kívülállóként szemléli kortársait, náluk sokkal többet jelent neki, hogy angoltanára külön figyelmet fordít rá. Amikor egy nap a tanár váratlanul elmegy a gimnáziumból, Eszter lába alól kicsúszik a talaj.

A történet szerint Eszter a tinédzserkor megpróbáltatásait a mangák világában igyekszik átvészelni. Kívülállóként szemléli kortársait, náluk sokkal többet jelent neki, hogy angoltanára külön figyelmet fordít rá. Ám amikor egy nap a tanár váratlanul elmegy a gimnáziumból, Eszter lába alól kicsúszik a talaj, és muszáj szembenéznie tinédzser korosztályával. A készítők azt ígérik, hogy a Remélem, legközelebb sikerül meghalnod :) lesz az első magyar tini thriller. Az előzetesből az egyértelműen kiderül, hogy a filmben központi szerepet kap az online zaklatás, és maga a bullying is.

A filmet rendező Schwechtje Mihályt azok ismerhetik, akik nézték a Terápiát, ugyanis az első nagyjátékfilmjét készítő Schwechtje az HBO sorozatának néhány epizódját rendezte. De csinált egy igen erős kisfilmet is, Aki bújt, aki nem címmel, amiről tavasszal részletesen is írtunk:

Készült egy remek magyar kisfilm, s úgy tűnik, végre el is jut a moziba

Az Aki bújt, aki nem egy fontos témáról mesél mindenféle sallang nélkül, cirka 11 percben. Egyetlen nagy baj van a magyar kisfilmekkel: a legritkább esetben jutnak el a mozikba. Persze, ott vannak a fesztiválokon, értesülünk a sikerekről, és ha éjjeli baglyok vagyunk, még akár valamelyik csatorna éjszakai műsorsávjában is megnézhetjük őket.

A szeptember 13-án érkező nagyjátékfilmjében feltűnik majd Schell Judit, Rezes Judit, Polgár Csaba és Mácsai Pál is, aki az előzetesben elcsukló hangon kérlel valakit, hogy bocsássa meg a fiának a megbocsáthatatlant.

Kövesse a Magyar Narancs filmes blogját, a Mikrofilmet, amely rendszeresen új tartalommal jelentkezik. Ajánlók, előzetesek, toplisták, és még sok minden más a Mikrofilmen!

szerző
- gera -
publikálva
2018. júl. 27., 20:32
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  tiszapolgári
  2018. július 28., szombat 20:37
  Meg fogom nézni.
 2. 1
  rworse
  2018. július 28., szombat 14:49
  Magyar tini thriller... Jó, hogy ilyen is van végre. Én az első magyar nagymamazombit várom.

Komment írásához