Tényleg elképesztő, amit az új Marvel-film véghezvitt a mozikban

szerző
Gera Márton
publikálva
2018. ápr. 30., 19:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A Végtelen háború akkorát tarolt, hogy az még a képregényfilmek kritikusait is elgondolkodtatja.

Fél napja teljes joggal azon pörög a filmes szaksajtó, hogy a legújabb Marvel-film, a Bosszúállók: Végtelen háború minden idők legjobb nyitó hétvégéjét produkálta az Egyesült Államokban és a világban. A film 258 millió dollárt termelt három nap alatt (bár premier előtti vetítések csütörtökön is voltak) az USA-ban, amivel sikerült leköröznie az eddigi csúcstartót, J. J. Abrams Star Warsát, Az ébredő Erőt. Ebben ráadásul az a meglepő, hogy a hetedik Star Wars a 2015-ös ünnepi szezonban, nem sokkal karácsony előtt került a mozikba, amikor azért könnyebb jobb bevételt termelni, elvégre mindenki szívesebben megy moziba, mint áprilisban.

Bosszúállók: Végtelen háború (12E) – hivatalos szinkronizált előzetes #1

Idővel majd megtudjátok, milyen veszíteni. A Marvel Studios eddigi legnagyobb dobása 2018. április 26-tól a mozikban!

Persze, a filmet talán eddig soha nem látott marketingkampánnyal támogatták meg, és a Végtelen háború a Marvel-moziverzum első fázisának betetőzése, vagyis volt mire alapozni. De ettől függetlenül is nehéz megemészteni a számokat (világszinten 630 millió dollárt termelt a mozi), amelyek a kínai jegyeladásokat még nem is foglalják magukba, mert ott még nem mutatták be a filmet. Érdemes például megnézni, korábban mely filmek termeltek hasonló bevételt a nyitó hétvégén, mert ezen a listán is több Marvel-filmet találunk:

 • Star Wars: Az ébredő Erő – 247 millió dollár
 • Star Wars: Az utolsó Jedik – 220 millió dollár
 • Jurassic World – 208 millió dollár
 • Bosszúállók – 207 millió dollár
 • Fekete Párduc – 202 millió dollár
 • Bosszúállók: Ultron kora – 191 millió dollár
 • Amerika Kapitány: Polgárháború – 179 millió dollár
 • A szépség és a szörnyeteg – 174 millió dollár
 • Vasember 3 – 174 millió dollár

Ha van tanulsága ezeknek a számoknak azon túl, hogy a Disney–Marvel ismét degeszre keresi magát, akkor leginkább az, hogy a képregényfilmek készítői csak egy újabb megerősítést nyertek, és 10 év múlva valószínűleg még mindig arról fogunk beszélgetni, hogy milyen eredményt ért el a legújabb Marvel-film.

Kövesse a Magyar Narancs filmes blogját, a Mikrofilmet, amely rendszeresen új tartalommal jelentkezik. Ajánlók, előzetesek, toplisták, és még sok minden más a Mikrofilmen!

szerző
Gera Márton
publikálva
2018. ápr. 30., 19:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  rworse
  2018. május 02., szerda 08:26
  "Fél napja teljes joggal azon pörög a filmes szaksajtó, hogy a legújabb Marvel-film, a Bosszúállók: Végtelen háború minden idők legjobb nyitó hétvégéjét produkálta az Egyesült Államokban és a világban."

  Ezen nem a szaksajtó pörög. A szaksajtó nem pörög ezen. A szaksajtó nem pörög.
 2. 1
  tiszapolgári
  2018. május 01., kedd 07:13
  Ennyi pénzből simán meg lehetne venni Neymart, és akkor a filmkritikusoknak végre lenne közös témájuk a sportújságírókkal.

Komment írásához