Aki bevallotta, hogy elárulta Budapestet, elárulta az önkormányzatiságot

szerző
Haskó László
publikálva
2018. júl. 29., 09:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Tarlós István és műve.

A Fidesz-propagandagépezet által (a választásokon) támogatott, de függetlenségére kényesnek mutatkozni szerető budapesti főpolgármester a főváros nyolcadik éve tartó „hűtlen kezelése” után szomorúan tájékoztatta a Gazdát, hogy ha ez így megy tovább, jövő ősztől rá ne számítsanak.

Első hallásra szánalmas és nevetséges az egész. Jobban átgondolva tragédia.

Most vette észre, hogy miért állította őt Orbán oda, ahol van?

Nem hihető. Most unta meg? Talán. De ha valóban megelégelte, hogy nincs már olyan jelentéktelen kérdés, amiben dönthet (legalább formálisan), mi több, a véleményére sincs szüksége a gazdinak, miért marad a posztján még hosszú másfél évig? Miért nem verte le a gazdi szemüvegét és ugrik rá, ahogy az alattvalóival szokta? Vagy miért nem csapta le a pártkönyvét az asztalára, ahogy a régi pártállam bátor csalódottjai csinálták? Nem tette, mert hiú és gyáva.

Bevallotta, hogy elárulta Budapestet, elárulta az önkormányzatiságot. A főváros pénzét Orbán kiskirályainak ládikájába talicskázta, közben hűtlenül elhanyagolta a budapestiek érdekeinek érvényesítését, de még a képviseletét is.

Minden, a város polgárainak életét keserítő ügyben a lovak közé dobta a gyeplőt.

Mindenféle közlekedésben (tömeg, autós és kerékpáros, beleértve az úthálózat állapotát) teljes a káosz. Ott vannak a trehány építkezések. Budapest koszos és rendetlen. A fővárosi iskolák és egészségügyi intézmények átadása kormánykézbe a város jövőjének megrontását fogja eredményezni. Nevéhez fűződik viszont a budapesti tanácsrendszer visszaállítása az új pártállam kívánságainak megfelelően. Ő már régen nem polgármester, hanem csak tanácselnök.

De ez még semmi! Tarlós azért marad még tizenöt hónapig, hogy silány életművét teljessé tegye. Orbán elérkezettnek látta az időt a főváros egész pályás letámadására. Létrehozta a fővárosért „felelős” államtitkárságot, majd teljes hazug propagandagépezetével terjeszti, hogy már szereti Budapestet, minden erejével fejleszteni fogja. Csak az a kérdés, hova?

Budapest NER-Magyarország központja lesz.

Úgy is fogják hívni: Központ. A vidéki igazi NER-magyarok úgy mondják majd, hogy fölmegyünk a Központba. Lakosok csak Budán lesznek, a Várnegyedet kis Felcsútra keresztelik át. Pesten minden négyzetkilométerre jut majd egy olimpiai stadion, egy versenyuszoda és egy laktanya. Utóbbiban fogják elhelyezni a rendfenntartó erőket és az állandóan folyó olimpiákra, szpartakiádokra, világbajnokságokra emeletes buszokkal érkező igazi magyarokat, akiknek hivatalosan is néző, szurkoló illetve tapsonc – közmunkás – lesz a fizetett szakmája. Természetesen tudományos és művészeti intézmények nem maradnak. Azokra sem szükség, sem igény nem lesz. (Az Akadémia helyére sertéstelep kerül. Augusztus 20-án zászlófelvonás és a Helló Röfi eléneklése után itt kezdődik majd a Szent Jobb-körmenet.)

A Központ minden bevétele természetesen az Alcsútdobozi Királyi Palota alatt kiásott atombiztos bunkerban lévő óriás ládikóban gyűlik majd össze. Ennek tetején találkoznak minden szombat este a NER vezető (szellemi) törpéi. Levágják a soros disznót, fölfalják. Aztán jöhet az ultiparti – milliárdos alapon. Csalni kell, az törvényes és becsületes!

A szerző sebész.

 


szerző
Haskó László
publikálva
2018. júl. 29., 09:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  Dzsaszti
  2018. augusztus 01., szerda 16:21
  Eredménylegitimáció, hmm.. ízlelgessük ezt a szép kifejezést. Hab a tartán: mindez Tarlóssal összefüggésben! LOL!
 2. 3
  rworse
  2018. július 29., 21:14
  Nonemart

  Tarlósban műveltség?! Hát még klasszikus?!
 3. 2
  Időtér
  2018. július 29., 19:08
  Nem Tarlós az áruló, hanem azok az ex-poszt-elvtárs-útitársak, akik súlyosan eladósították, leamortizálták a magyar fővárost kormányzásuk időszakában. Tarlós csak megörökölte, de neki segítségére sietett ez a másik kormány és rehabilitálta mindazon létesítményeket, amelyeket amazok hagytak leromlani. Pl. milyen lett volna az autóbusz-csereprogram, a villamos-csereprogram és a villamosvágány-hálózat felújítása, ha amazok nem buknak meg 2010-ben ? Láttam én a Kertész utcai BKV-székház udvarát, ahol jobbnál jobb verdákban urizáltak az Eleonórácskákig bezárólag a cég felső vezetői. És a MÁV gördülő sztrájkjai, vagy a BKV buszos sztrájkja 2010 januárjában? Stb., stb. És még korábbról: a privatizált fővárosi közműcégek, a brutális áremelések, a díjhátralékok miatti adósságcsapdák és az első Orbán-kormánynak az OTP által kitalált adósságkezelése, adóskonszolidációja ? Szóval ez egy hablaty kontra eredménylegitimációs csörte.
 4. 1
  Nonemart
  2018. július 29., 11:26
  Remek példa ez a tarlós ! A klasszikus műveltség, akár magától akár erőszakkal verték bele anno, nem véd meg a veleszületett dölyftől, nagyképűségtől, és nem ad segítséget a problémák felismeréséhez, az empátiához - amitől az ember ember lett, és amitől ma a vezető valóban vezető lesz. Így aztán tarlós tulajdonképpen nem érdekel, egy báb, semmit sem lehet várni tőle. Csak bosszantja az embert !

Komment írásához