Haskó László: Nincs mentsége egyetlen ellenzéki státusban tartott pártnak sem

szerző
Haskó László
publikálva
2018. ápr. 12., 08:33
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Teljességgel alkalmatlanok további képviseletünkre.

„Világosodik lassacskán az elmém…” Természetesen a harmadik elsöprő erejű Orbán-győzelem okozta agyelsötétedésemből ébredezem. Nincs mentsége egyetlen ellenzéki státusban tartott pártnak sem. Teljességgel alkalmatlanok további képviseletünkre. Úgy tűnik, megélhetési politikusok viszik a zászlót mindenütt. Beülnek a Tisztelt Karámba, alig várják, hogy a bajszos komondor ugassa, harapdálja őket. Igen, ők a NER szerves részei, nélkülük a rendszer nem jöhetett volna létre. Meglehet, jó akarattal, de mégis ők kövezték ki a pokolba vezető utat. Szorgalmasan köveztek, fel sem néztek, semmire és senkire nem figyeltek. Csak magukra. Bravó, csak így tovább! Hogy ne a levegőbe beszéljek: legkésőbb 2011-ben, az „új alkotmány” napirendre tűzésekor minden parlamenti tevékenységet és minden együttműködést meg kellett volna szüntetni Orbánnal és csatlósaival.

Ha mindez semmi eredménnyel nem járt volna, akkor is. Sőt, akkor csak igazán!

Miért? Erkölcsi okból! Ezen talán még a „puszták népe” is elgondolkodott volna akkor is és talán most, 2018-ban is. Csakhogy 2011-ben már ellenerkölcs uralkodott. 2006 óta. Akkor hirdette meg az antimorált a hivatalban volt köztársasági elnök, mikor is miniszterelnöke (őszödi) igazságbeszéde kapcsán „az ország erkölcsi válságáról” vészjelzett. Táltos paripára cserélve ezzel azt a sánta kutyát, amin Orbán addig lovagolt. Az erkölcstelenség tora volt a 2006-os őszi (húgyos) forradalom. A Kossuth tér szónokai szórták az ellen-tízparancsolatot és az ellen-hegyibeszédet. Ne hazudj? De, hazudj! Ne lopj? De, lopj! Ne tégy olyat felebarátoddal, amit nem szeretnél, ha ő tenne veled? De, bátran!

Szeresd felebarátodat? Inkább gyűlöld!

És mindezt az „anyaszentegyház” áldásával, a protestáns korifeusok (többségének) cinkos hallgatása mellett. Megvásároltak minden (elérhető) médiumot, megszállták az államiakat, ömlik a primitív szenny minden szájból. Bebetonozták az erkölcsmentes, fordított alapállású főügyészt, a blöff-blöff bankelnököt.

A puszták népe évek óta csak hazugságot és gyűlölködést hall és lát, reggel, délben este. Azt hiszi, így van jól.

És jön a mesebeli legkisebb királyfi, aki ételt (Erzsébet-utalványt) és italt (szabad pálinkafőzést) ad. És persze (mint Vitéz László a palacsintasütővel az ördögét) ellátja a migránsok baját. Illetve csak ígéri, mert nincs migráns – pláne vidéken – egy se. De az mindegy. Őbenne bízunk eleitől fogva.

A fővárosban – nagy hiba volt, ezt többet nem követik el – megmaradt néhány ép erkölcsi érzékű médium, és lássunk csodát, nem hülyült meg a többség. A barbárok minden erőfeszítése és az ellenzéki pártok ostoba, kivagyi, netán kollaboráns magatartása dacára sem. Ez adhat némi reményt. De nem sokat. A gonoszok gyorsak és gátlástalanok, mi gyávák és okoskodók vagyunk. Mielőtt eszünkbe jutna bármi, rendet vágnak Pesten. Ugocsa koronáz majd a székesfővárosban is. A hasas-faros koronás kisember elégedetten tekinthet le ránk palotája erkélyéről.

 

A szerző sebész.


szerző
Haskó László
publikálva
2018. ápr. 12., 08:33
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 7
  thalassa
  2018. április 12., csütörtök 19:15
  Haskó úr, ez elég gyűlölködőre sikerült, és egy percig se zavarja, hogy az ellenzék több szavazatot kapott, mint a Fidesz,s hogy még mindig nem tudni történt-e csalás.És, igen, egyetértek valakicskével,
  lehet próbálni; vagy mindenki hülye, csak maga villamos?.
 2. 6
  rworse
  2018. április 12., csütörtök 14:27
  "Úgy tűnik, megélhetési politikusok viszik a zászlót mindenütt."

  Szó szerint mindenütt megélhetési politikusok "viszik a zászlót", azaz, a legélvonalibb, legfejletteb demokráciákban is. Ez a lényege. Munka. A fogyasztók eldöntik, hogy meg tudsz-e élni belőle vagy sem. Mivel Svédországban, Németországban... másmilyenek a fogyasztók, más szempontok szerint döntik el, hogy elégedettek-e veled, vagy hogy kivel elégedettebbek, mint itt Észak-Balkánon. Ez a különbség. Mindenki megélhetési. A politikus is, az esztergályos is, a takarító is, a vezérigazgató is. Hogy adott országban adott szakmák dolgozói jellemzően hogyan dolgoznak, az a helyi fogyasztók hozzáállásán múlik - már csak azért is, mert a fogyasztók is valamely szakmáknak a megélhetésijei. Helyes, hogy a politikusok is megélhetésiek. Nem helyes, hogy Magyarországon olyanok a fogyasztók, amilyenek.
 3. 5
  Wolfi
  2018. április 12., csütörtök 10:35
  Egyetlen ellenzéki, a dumába bejutott képviselőjének sem kellene megjelennie az alakuló ülésen, és főleg az esküt nem kellene letennie!
 4. 4
  sachs
  2018. április 12., csütörtök 09:52
  Bocs, de még egy kicsit okoskodom.

  Egy ellenzéki vezető (bárki a "Soros emberei" plakátról) érvelhetne a következő módon: Oké, a fidesz a legerősebb párt, ezen nincs mit vitatkozni. Csakhogy maga Orbán mondta, hogy van a fidesz és vannak a Sorosisták. (Hülyeség, de tegyünk úgy, mintha elhinnénk.) Vessük ezt össze azzal a ténnyel, hogy a választók 51 százaléka a fidesz ellen szavazott. Akkor tehát a szavazók 51%-a Sorosista, akik azért szavaztak az ellenzékre, mert a Soros-tervet támogatják. Márpedig az ellenzéknek kutyakötelessége a választóikat képviselni.


 5. 3
  naki
  2018. április 12., csütörtök 09:43
  Az úgynevezett "elsöprő erejű Orbán-győzelem" nem mást jelent, valljuk be, mint, hogy a magyarok többsége, 51% (!) nem adta a voxát Orbáncra. Elutasítják teljes erejükből Orbáncot, az orbánci mentalitást. A Fideath 100 / negyvenkilenc %-ot visz most. De ezt nem becsületes párviadalban, magyar módra szerezte, hanem úgy, mint a görények: önkényesen, de sunyin, aljas indokból, előre megfontolt szándékkal átírt választókörzetekkel, tisztátalan választási rendszerrel, nyilvánvaló visszaélésekkel, de az sem kizárt, hogy rendszerszintű választási csalással. Orbánc immorális, tőle minden kitelik. Lop, csal, hazudik és ezt is fogja tenni, így szocializálódott, ezt a nevelést kapta. Szar diktátorhoz nem dörgölőzünk, szar diktátortól nem félünk. "A mindenséggel mérd magad! Sziszegve se szolgálok aljas, nyomorító hatalmakat." (J.A.)
 6. 2
  Valakicske
  2018. április 12., csütörtök 09:34
  Haskó úr,
  lehet pártot alapítani és megmutatni, hogyan kell ezt csinálni.
 7. 1
  sachs
  2018. április 12., csütörtök 09:24
  Nagyon elkeseredett vélemény.

  A csapdahelyzet lényege, hogy az n darab ellenzéki párt mindegyike többé kevésbé egyforma joggal mondhatja, hogy a másik n-1 párt akadályozza a kormánybuktatást. A taktikai (át)szavazás eleve reménytelen ötlet volt. Olyan, mintha azt várnánk, hogy a vízben feloldódott kockacukor újra összeáll egy kockává. De ilyen nincs, a statisztika könyörtelen. A bojkott felvetése is csak egy n+1-edik alternatíva, ami még tovább növeli a bizonytalanságot.

  Személyesen én azt szeretném, ha az ellenzék végre legalább kiállna valamiért (bármiért). Csak egy példa: Ha támadják a Soros szervezeteket, akkor mondanák, hogy mi is Soros emberei vagyunk, bár ezt a megtiszteltetést még ki kéne érdemelni. Gyanítom, ehelyett titokban annak örülnek, hogy a fidesz levág egyet-kettőt a konkurenciájukból.

Komment írásához