Bajban lehet Orbán egyik kedvenc csapata: senki sem akarja üzemeltetni az új székesfehérvári stadiont

szerző
Magyar Krisztián
publikálva
2018. febr. 03., 08:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ugyanez a gond Szombathelyen és Miskolcon is.

Több stadion is épül jelenleg Magyarországon, néhány helyen hamarosan át is adják majd az arénákat, csak az a gond, hogy senki sem akarja azokat üzemeltetni. A nemrég használatba vett szombathelyi komplexum működését az önkormányzatnak kell finanszírozni, miután egy olyan céget sem találtak, amelynek megérné elvállalni ezt a feladatot. Első nekifutásra a néhány hónapon belül elkészülő diósgyőri stadion üzemeltetésére sem vállalkozott senki, így a közbeszerzési kiírás eredménytelenül zárult.

A magyarnarancs.hu birtokába került közgyűlési dokumentumok szerint a székesfehérvári Sóstói Stadion üzemeltetése sem vonzott senkit, az elsőre kiírt határidőig – január 22-ig – egyetlen vállalkozás sem jelentkezett. Az ügyet jövő hét csütörtökön tárgyalja Székesfehérvár képviselő-testülete, de várhatóan csak hoznak majd egy határozatot, amelyben rögzítik, hogy eredménytelen volt az első kiírás.

A Videotonnak otthont adó Sóstói Stadiont az eredeti elképzelések szerint az idei év első hónapjaiban kellene átadni, de a kezdetben 14,3 milliárd forintosra tervezett beruházás munkálatai közben derült ki, hogy az alig több mint 10 éve felhúzott főépület annyira rossz állapotban van, hogy azt is le kell bontani. Emiatt az átadás minden bizonnyal nyárra csúszik, és a költségek is megnőhetnek.

A székesfehérvári csapat amúgy Orbán Viktor egyik kedvenc gárdája, mielőtt még először feljutott az élvonalba a felcsúti Puskás Akadémia, nagyon sokat járt ide NBI-es meccseket nézni. (Egy alkalommal mi is bejutottunk mellé a VIP-páholyba.) A miniszterelnöknek családias volt a közeg, hiszen a klub tulajdonosa a kormányközeli üzletember, Garancsi István, és – többek között – Orbán Székesfehérváron élő édesapja, az OTP-vezér Csányi Sándor vagy éppen Mészáros Lőrinc is rendszeresen megfordult a Vidi meccsein a stadion átépítése előtt.

Itt egy újabb stadion, amelyet a megépítés után a kutya se akar üzemeltetni

Se foci, se néző, se üzemeltető. A 444.hu szúrta ki, hogy a pénteki Közbeszerzési Értesítőben megjelent adatok szerint senki nem jelentkezett a feladatra, így első nekifutásra nem sikerült találni üzemeltetőt a már majdnem teljesen kész diósgyőri stadionhoz.

(Indexkép forrása: vidi.hu)

szerző
Magyar Krisztián
publikálva
2018. febr. 03., 08:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  tiszapolgári
  2018. február 04., 08:35
  Nem lehetne ezt a három stadiont egybenyitni vagy egymás mellé tolni? Akkor egyetlen üzemeltető megoldhatná a három stadion gondját.
 2. 1
  yoyo
  2018. február 03., szombat 08:55
  Se aggódni, se kárörvendeni nem tudok.
  Csak nagyon magasról leszarni.

Komment írásához