Cseh és Gyurta elfecsérelt tehetségek – állítja Hosszú Katinka edzője

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 26., 10:58
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Hosszú interjút közölt az Index Shane Tusuppal, Hosszú Katinka férjével, edzőjével és üzlettársával, aki szerint az úszószövetség vezetői tönkretették az úszókat:

false

 

Fotó: MTI

Gyárfás után jött Bienerth Gusztáv, őt is lemondatták. Ki a következő?

Az úszósport haladhat jó, de rossz irányba is. A jó irány az, amiről már beszéltem: az edző és a sportoló közötti partneri viszonyra épít, ez hoz eredményeket. És nálunk nem ez történt, és nem ez történik most sem. Cserben hagyták az országot, cserben hagyták a sportolókat, tönkretették őket, és én ezt nem bírtam nézni tovább. Hány úszó karrierjének tönkremenetelét kellett volna még végignézni? A magyar az egyik legjobb sportnemzet, amit láttam. Itt mindenki jó lenne valamiben. Kiválaszthatsz bárkit, van olyan sport, amiben kiváló eredményeket érhetne el. Ez a tehetség elfecsérlése. Pontosan az, ami Cseh Lászlóval, ami Gyurtával történt, vagy azokkal, akiket még gyerekként a tévében láttam úszni. Cserben hagyta őket a szövetség. Jobb menedzseléssel, jobb módszerekkel több kijöhetett volna belőlük. És ne jöjjön nekem senki azzal, hogy ünnepelt sportolókról van szó, mert nekem örökké csak elfecsérelt tehetséget, kihagyott lehetőséget jelentenek.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 26., 10:58
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  bétom
  2017. október 18., szerda 12:00
  2
  De,lehet!
 2. 3
  tiszapolgári
  2017. szeptember 26., kedd 19:26
  Remélem, nincs olyan terve a manusznak, hogy egyszer majd politikus akar lenni.
 3. 2
  thalassa
  2017. szeptember 26., kedd 18:24
  Az egyik olimpiai és világbajnok, olimpiai ezüsttel 15 évesen, a másik világbajnok, Európa-bajnok több számban,többszörös olimpiai ezüstérmes egy űrlény mögött, de elfecsérelt tehetségek. Tusup szerint. Szerintem meg nem. Azt remélem, rosszul fordították ami mondott, ennyire nem lehet hülye.
 4. 1
  rworse
  2017. szeptember 26., kedd 13:13
  A sportoló Vasházaspár sok jó vonással bír, a züzletember Vasházaspár ellenben a balkáni nepotista despotizmust vegyíti az amerikai konzumidiotizmussal - kulisszahasogató és bicskanyitogató egyszerre.

Komment írásához