Elképesztő hajrával lett Európa-bajnok Kapás Boglárka 200 méter pillangón

publikálva
2018. aug. 07., 19:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A szívem vitt előre a 200 pillangó közben – posztolta Fb-oldalára a verseny után.

Kapás Boglárka aranyérmet nyert 200 méter pillangón a Glasgow-ban zajló úszó Európa-bajnokság hétfői versenynapján.

A 25 éves magyar versenyző 2:07.13 perces egyéni csúccsal csapott a célba, a szám másik magyarja, a két évvel ezelőtt ezüstérmes Szilágyi Liliána 2:08.69-cel a hatodik lett.
A délutáni program mindjárt az egyetlen magyar érdekeltségű döntővel kezdődött: Kapás, aki 2010-ben ifjúsági olimpiai bajnok volt, de a repertoárjába csak nemrég vette vissza ezt a számot, az elődöntőben egyéni legjobbjától (2:07.54) mindössze 21 századdal elmaradva a harmadik, Szilágyi pedig a negyedik legjobb időt úszta.
A két magyar egymás mellől rajtolt, ötven méter után ők zárták a mezőnyt, majd Kapásnak sikerült ritmust váltania jobban, és 150 méternél ötödik volt. Egy gyönyörű fordulóval rögtön a dobogó közelébe ért, és fantasztikus hajrával nyert.
„Nagyon örülök, csak annak nem, hogy nem sikerült 2:07 alatt úsznom. Biztos vagyok benne, hogy tudok. Kicsit csodálkoztam a Lilun, hogy nem kezdett erősen, a német lányról tudtam, mit fog úszni. Nagyon fontos ez a győzelem a karrieremben” – mondta Kapás.
„Körülbelül fél éve vagyunk rajta újra a pillangón, szóval biztosan van még benne, és addig nem is nyugszom, amíg nem lesz meg az a 2:06-os idő” – válaszolta az MTI érdeklődésére Kapás, aki hozzátette, szívesen vállalná ezt a számot a tokiói olimpián is.
Szilágyi elmondta, örül annak, hogy hosszú idő után elégedetten szállhatott ki a medencéből.
Kapás a magyar úszóválogatott negyedik érmét szerezte a skót nagyvárosban, Milák Kristóf 200 méter pillangón nyert Kenderesi Tamás előtt, Késely Ajna pedig 800 méter gyorson lett második.

„A szívem vitt előre a 200 pillangó közben, hiszen imádom ezt a számot” – posztolta a friss aranyérmes az Fb-oldalára a verseny után.

Kapás Boglárka

A szívem vitt előre a 200 pillangó közben, hiszen imádom ezt a számot, ez szerintem látszott. Új egyéni csúccsal megvan az arany! Köszönöm, hogy velem voltatok!

 

publikálva
2018. aug. 07., 19:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához