Eltiltást nem, de pénzbüntetést kap Xhaka és Shaqiri

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 25., 19:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A tisztességes játék elleni sportszerűtlen vétségük miatt kell 10 ezer svájci frankot fizetniük.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága 10 ezer svájci frankra (2,8 millió forint) büntette, valamint figyelmeztette a svájci Granit Xhakát és Xherdan Shaqirit a Szerbia elleni világbajnoki csoportmérkőzésen bemutatott gólörömük miatt.

Provokatív gólöröm miatt indított fegyelmit a FIFA a svájci Xhaka és Shaqiri ellen

A nemzeti érzelmek is fűtötték a koszovói albán származású játékosokat a Szerbia-Svájc találkozón. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága vizsgálatot indított a svájci Granit Xhaka és Xherdan Shaqiri ellen a Szerbia elleni világbajnoki csoportmérkőzésen látott gólörömük miatt.

A világszervezet hétfői indoklása szerint a labdarúgóknak „a tisztességes játék elleni sportszerűtlen vétségük” miatt kell fizetnie. A FIFA a csapatkapitány Stephan Lichtsteinert ötezer svájci frankra (1,4 millió forint) büntette, mert csatlakozott társai gólöröméhez.
A 2-1-re megnyert péntek esti, kalinyingrádi meccsen a válogatott gólszerzői, az albán, illetve koszovói albán származású Xhaka és Shaqiri az albán jelképnek számító kétfejű sast formázták a kezükkel a találatuk után.
Szerbia nem ismeri el Koszovó függetlenségét, a két ország kapcsolata továbbra is rendkívül feszült.
A nemzetközi szövetség elmarasztalta a szerb szövetséget (FSS) is, amiért a csapat szurkolói politikai tartalmú feliratokat, jelképeket mutattak fel a lelátón. Nekik 54 ezer svájci frankot (15,2 millió forint) kell befizetni. Slavia Kokezát, az FSS elnökét, valamint a szerb válogatott szövetségi kapitányát, Mladen Krstajicot is megbüntették (5000-5000 svájci frankra) a mérkőzés játékvezetőjére tett megjegyzéseik miatt. Utóbbi úgy fogalmazott, Felix Brych játékvezetőnek a hágai Nemzetközi Törvényszék előtt kellene felelnie cselekedeteiért.

(MTI)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 25., 19:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  rworse
  2018. június 26., kedd 09:01
  1

  Shakira a Habsburgokat akarta retronizálni a spanyol-katalán trónra, és ezért mutatott be neki Williams a megnyitón, Piqué kérésére - függetlenül attól, hogy Picquet csak egy évet versenyzett a Williamsnél.
 2. 3
  sachs
  2018. június 26., kedd 07:33
  Szerintem nem volt provokatív. Ha egy észak-koreai kapna ilyen büntetést, kivégeznék.
 3. 2
  Cheyenne
  2018. június 26., kedd 06:53
  Lehet, kissé biceg, amit gondolok, DE svájci válogatottként akár sast mutogatni, hát, ennyit be kellene nyelni a szerb tesákoknak.. Pláne, hogy végig basztatták a svájci albán migránsokat.

  A Fifa meg inkább ezzel foglalkozik, de az orosz csapat doppingügyeivel nem. Akár a Ner szervezeti gyöngyszemei is lehetnének Infantino és pribékjei..
 4. 1
  tiszapolgári
  2018. június 26., kedd 06:21
  Nem értem, Shakira miért kap büntetést, Piqué nem is albán.

Komment írásához