Federer és Serena Williams kapta a sport Oscarját, Totti pedig az életműdíjat

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 28., 12:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Átadták a Laureus-díjakat, amelyekkel az év legjobb sportolóit díjazták.

A sport Oscarjának számító Laureus-díjak átadó ünnepségét tegnap este tartották Monacóban.

Az év férfi sportolójának járó elismerést a tavalyi ausztrál nyílt bajnokságot, a wimbledoni Grand Slam-tornát megnyert svájci Roger Federer ötödször kapta meg, sőt az év visszatérése is az övé lett.

A nőknél is a tenisz tarolt: Serena Williams negyedszerreérdemelte ki a díjat, még úgy is, hogy a januári Australian Open megnyerése után már nem versenyezett 2017-ben: szülési szabadságra ment.

Az év fogyatékos sportolója a svájci handbike-versenyző Marcel Hug lett, az extrém sport kategóriában Armel Le Cléac'h francia vitorlázó kapott szobrocskát.

A sportakadémia kiosztotta az életműdíjakat is, ezt visszavonult sportolók kaphatják. Így lett díjazott az olasz focista, Francesco Totti, és Edwin Moses amerikai atléta. A brazil Chapecoense labdarúgócsapata emlékdíjat kapott a 2016 novemberében történt repülőgép-szerencsétlenség miatt.

 

Laureus 2018 Winners

Laureus 2018 Winners

MTI
szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 28., 12:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  rworse
  2018. március 01., csütörtök 14:54
  A narancs.hu nevű irkász jó lesz, ha nem jár mostanában sötét sikátorok környékén, ugyanis legutóbb köztudomásúan bejelentettem, hogy aki legközelebb valami díjat valaminek az Oscarjaként vagy Nobeleként mer aposztrofálni, az ne akarjon velem egy sötét sikátorban találkozni. Márpedig az én bejelentésem mindig kijelentésnek veendő.
 2. 1
  tiszapolgári
  2018. február 28., szerda 13:52
  A díj sportértékét jól jelzi, hogy egy olyan sportolónő kapta meg (negyedszerre), aki egész évben szülési szabadságon volt.

Komment írásához