Kisokos készül az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra érkező LMBT szurkolóknak

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 29., 13:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ne fogd meg a másik kezét, mert könnyen bajba kerülhetsz!

Figyelmeztetik az LMBT focirajongókat, hogy jobb, ha nem fogják egymást kezét nyilvános helyen és tartózkodnak a nyilvános érzelemkifejezéstől, ha Oroszországba utaznak jövő nyáron, a labdarúgó-világbajnokságra. A figyelmeztető kisokost a Fare rakta össze, akik a fociban érvényesülő egyenlőségért kampányolnak. Melegnek lenni ugyan nem tilos Oroszországban, viszont a hatályos törvényeknek megfelelően az iskolákban nem taníthatnak a homoszexualitásról, és sok esetben előfordult már, hogy melegeket támadtak meg az ország különböző részein.

Piara Powar, a Fare igazgatója azt mondta: a guide azt javasolja a homoszexuálisoknak, legyenek óvatosak minden olyan helyen, ahol úgy tűnik, nem fogadják szívesen az LMBT közösség tagjait. Ugyanez vonatkozik más etnikai kisebbségekre is. „Mindenképpen menjenek a világbajnokságra, de legyenek óvatosak. Ha meleg szurkolóként kézen fogva sétálnak az utcákon, könnyen veszélybe kerülhetnek. Ez attól is függ, melyik városban és milyen napszakban történik.”

A Fare igazgatója hozzátette, a kisokos elmagyarázza az LMBT közösség jelenlegi helyzetét az országban, azt, hogy törvényileg tiltott a kiskorúak jelenlétében reklámozni a homoszexualitást, és az ezzel kapcsolatos témák nem a nyilvános, hétköznapi diskurzus részei. És hogy bár van helye a meleg embereknek Oroszországban, de igencsak eldugott és underground helyeken.

(Guardian)

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 29., 13:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  rworse
  2017. november 29., szerda 18:20
  Sajnos a nagy sportesemények sokszor kénytelenek diktatúrában lenni. Katar is érdekes lesz majd.
 2. 2
  yoyo
  2017. november 29., szerda 15:33
  Ha Oroszországba mész, nem provokálhatod a helyi tisztességes lakosságot a buzeranciáddal!
  (a kockázatokról és mellékhatásokról...)
 3. 1
  Cheyenne
  2017. november 29., szerda 15:22
  Miközben szivárványos karszalagban játszanak a csapatkapitányok, közben olyan ország rendezi a vébét, ahol se színesnek, se hombárnak nem jó lenni. Oroszország homofóbb és rasszistább, mint valaha.

Komment írásához