Megvan, legközelebb mire szórunk el egy csomó pénzt: jön az atlétikai világbajnokság

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 30., 20:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Nem kell ahhoz olimpia, hogy folyjon a közpénz.

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke a nemzetközi szövetség (IAAF) Budapesten tartózkodó elnökének, Sebastian Coe-nak a jelenlétében hétfőn bejelentette, hogy Magyarország pályázhat a 2023-as szabadtéri világbajnokság rendezési jogára. Gyulai azt mondta,

ha a feltételek és a helyzet megfelelő lesz, a MASZ megpályázza a 2023-as szabadtéri atlétikai világbajnokság rendezését.

Majd kora este az MTI megírta Havasi Bertalan sajtófőnök közlése alapján, hogy Orbán Viktor hétfő délután az Országházban fogadta Lord Sebastian Coe-t, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnökét. A megbeszélésen elvileg arról volt szó, hogy Magyarország (Budapest) megpályázná a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezését; az atlétikai szövetség elnöke nyitottságát és érdeklődését fejezte ki, ami nem több egy szokásos sablonszövegnél, de a végül befuccsolt olimpiarendezésért elköltött pénzek nagyságrendje alapján lehet sejteni, hogy mostantól nagyon sok közpénz fog elmenni arra, hogy felkészüljünk az atlétikai világbajnokságra.

Orbán atlétikai vébét is rendezne

És igen, építene hozzá új stadiont is.

A zoom.hu azt is megjegyzi, hogy más jelentkező egyelőre nincs a vb-re, bár a 2019-es döntésig még más is föltűnhet, ámbár sokat elárul a helyzetről, hogy például Kenya jelezte: nem a 2023-as, hanem inkább a 2025-ös eseményt pályázná meg.

(MTI/zoom.hu)

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 30., 20:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  harcolj
  2017. október 31., kedd 09:35
  Budapest tényleg mindenre alkalmas, pl. slalomvilágbajnokság a vacak kátyús utakon. Mozdonyvilágbajnokság - ki tud adott távolságot leghosszabb idő alatt megtenni. Legtuskóbb politikus világkupa. Na ezt biztos mi nyerjük.
 2. 2
  rworse
  2017. október 31., kedd 08:43
  Budapest már majdnem mindennek a megrendezésére alkalmas. A majdnem minden az uszodai sportágakat jelenti, mert másra még nem alkalmas - de a tervek elkészítését már tervezik.
 3. 1
  tiszapolgári
  2017. október 30., hétfő 22:19
  Lovas nemzet számára szégyen a gyalogfutás, de hasznos.

Komment írásához