Nem ment el az eszük: raftingpályát építene a kormány az Alföldre

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 02., 15:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Mernek nagyot álmodni, a lényeg, hogy jó sokba kerüljön.

Sosem volt kérdés, hogy a Fidesz-kormány mer-e elég nagyot álmodni. Vízi filmstúdió Kisvárdán, olimpia 2018-ban Budapesten, stadion itt, stadion ott.

Most meg úgy hírlik: hamarosan forrásokat csoportosít át egy az Alföldön létesítendő raftingpálya – vadvízi evezést biztosító pálya – tanulmánytervének elkészítéséhez a kormányzat – értesült a hvg.hu.

Állítólag régóta dédelgetett elképzelése a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek (MKKSZ) a magyar rafting. A szervezet másfél hónappal ezelőtti konferenciáján pedig a lap értesülése szerint már megvalósítható-megvalósítandó lehetőségként vetődött fel a terv.

A kormány 80–100 milliárd forintot tervez az aktív turisztika fejlesztésére fordítani az elkövetkező években.

Ebből futja majd a magyar raftingra is. Nem gond, megépítik.

Az MKKSZ ötletéről az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztostól érdeklődött a hvg.hu. Révész Máriusz saját bevallása szerint először maga is meghökkent a felvetésen, aztán utánanézett, és úgy látja: Európa-szerte több helyen valósult már meg hasonló fejlesztés 4-6 méteres vízszintkülönbségű területeken.

A magyar raftingpályát a kiskörei víztározó mellé terveznék. Két éve ezen a területen már – egy gyengébb raftingpályának is beillő – 1300 méter hosszú, 30 bukóból álló úgynevezett hallépcsőt adtak át. E hallépcső és a kiskörei vízi erőmű között épülne ki a sportcélokra alkalmas vadvízi meder.

A beruházástól a Tisza-tó turisztikai vonzerejének javulását reméli a kormány. A lap információi szerint kétszázmilliós nagyságrendű forrást csoportosít át a közeljövőben a kormány csak a tanulmányterv elkészítéséhez. A teljes beruházás egyes becslések szerint 2–2,5 milliárd forintba kerülhetne.

(hvg.hu)

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 02., 15:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  szegedi789
  2017. december 02., szombat 19:37
  Lehet, hogy hülyeséget írok, de mintha úgy rémlene, hogy pl. Tisza-tónál van nyaralója Selmeczi "Nyugdíjvédő" Gabikának... Gyanússss.......

  Ja, és 444 forgatott ott, és vette szemügyre kerékpárutat és fejlesztett tavat. Nem hapienddel záruló fejlsztési mese, annyi szent ... €€€€€€€€....

  Szegedi sportmanként csak ütemesen tudok tapsolni. Itt is hány milliárdba kerül a püspöki aréna ? Főleg, hogy van 2 "szentély", egy angol típúsú tribünnel bíró vasutas pálya (ami tényleg klassz hely lenne), illetve évtizedek óta rohad szét Szeol-pálya, ahol pár évtizede Crvena zvezda játszott "százezres" nemzetközi meccseket. De építenek egy püspöki arénát !

  Tehát átérzem raftingpálya nemesközpénzelvesztő szent jellegét. Rezsim transzcendens €-törekvését a hon felemelésére...

 2. 2
  tiszapolgári
  2017. december 02., szombat 19:08
  Nem állnék meg a raftingpályánál, lazacokat is telepítenék a Keleti-főcsatornába, és felépíteném Nádudvar mellé a Mont Blanc-t, hungarocellből, hogy nyáron se olvadjon el rajta a hósipka.
 3. 1
  rworse
  2017. december 02., szombat 17:25
  Teremjen hát országunkban jó sok változás,
  Nem egy fillér, de sok tallér lesz ide pajtás!
  Nosza rajta, raftingpályát tegyünk az Alföldre,
  Megbontatik kezünk által a síkság vízszintje!

Komment írásához