Provokatív gólöröm miatt indított fegyelmit a FIFA a svájci Xhaka és Shaqiri ellen

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2018. jún. 24., 15:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A nemzeti érzelmek is fűtötték a koszovói albán származású játékosokat a Szerbia–Svájc találkozón.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága vizsgálatot indított a svájci Granit Xhaka és Xherdan Shaqiri ellen a Szerbia elleni világbajnoki csoportmérkőzésen látott gólörömük miatt. A 2-1-re megnyert péntek esti, kalinyingrádi meccsen a svájciak gólszerzői, az egyaránt koszovói albán származású Shaqiri és Xhaka az albán jelképnek számító kétfejű sast formázták a kezükkel a találatuk után.

A BBC beszámolója szerint két mérkőzésre szóló eltiltás várhat a játékosokra. Szerbia nem ismeri el Koszovó függetlenségét, a két ország kapcsolata továbbra is rendkívül feszült.

A FIFA közölte, Mladen Krstajic szerb szövetségi kapitány ellen is eljárást indítottak, mert a mérkőzés után azt nyilatkozta, Felix Brych játékvezetőnek a hágai Nemzetközi Törvényszék előtt kellene felelnie cselekedeteiért.

A nemzetközi szövetség kivizsgálja a szerb szurkolók viselkedését, politikai tartalmú lelátói állásfoglalását is.

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2018. jún. 24., 15:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  sachs
  2018. június 25., hétfő 08:18
  Akkor a FIFA rasszista? Mivelhogy svájci állampolgárok származását firtatja. Személyes adatokat megszerez, tárol, nyilvánossá tesz.

 2. 2
  rworse
  2018. június 25., hétfő 08:16
  Hajrá, Balkán!
 3. 1
  tiszapolgári
  2018. június 24., 17:17
  Értem a két játékos reakcióját, nem lehetett könnyű elviselni, hogy a szerb szurkolók folyamatosan szidták őket a meccs alatt. Ettől függetlenül Xhaka és Shaqiri is öngólt gólt, hiszen a svájci válogatott tagjai, nem az albáné.

Komment írásához