Virágzik a sportélet Orbán szülőföldjén: egy újabb akadémia épül Felcsút mellett

szerző
mk
publikálva
2017. okt. 15., 20:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az állami támogatás itt sem maradhat el.

A Magyar Távirati Iroda vasárnap este közölte a hírt, miszerint letették a Pannonia Junior Golf Akadémia és Képzési Központ alapkövét. Mint írják: a beruházás célja az, hogy a Magyar Golf Szövetség – a kormánnyal egyetértésben – a sportág népszerűsítésének és fejlesztésének érdekében akadémiai szintű képzést nyújtson a jövő generációjának.

A bejelentésnek több érdekessége is van, ezek közül talán az egyik legfontosabb, hogy a beruházás a Felcsúttal szomszédos Alcsútdoboz mellett – valójában az utóbbi település Orbán Viktor szülőfaluja – valósul meg a Pannonia Golf and Country Club területén, amely az OTP-vezér Csányi Sándor családjának érdekeltségébe tartozik. A Magyar Golf Szövetség – mint ahogy egyre több sportegyesület és szövetség – is fideszes fennhatóság alatt áll, az elnök Szivek Norbert a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezérigazgatója is egyben.

A golfközpont bejárata

A golfközpont bejárata

Fotó: MTI

A golfakadémia és képzési központ felépüléséhez a kormány 100 millió forintot biztosít, a Pannonia Golf and Country Club pedig további 70 milliós önerővel járul hozzá a beruházáshoz.

A vasárnapi alapkőletételnél ott volt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Szivek Norbert és Szórád György, az Alcsútdoboz melletti Máriavölgyben található Pannonia Golf and Country Club vezetőségi tagja is. Szabó Tünde szerint a beruházás közelebb hozza azt a reményt is, hogy a 2020-as tokiói olimpián magyar golfozó is ott legyen.

Néhány kilométeres körzetben ez már a második akadémia, hiszen Felcsúton évek óta működik a focistákat nevelő Puskás Akadémia. A most épülő golfközponttól néhány percre található az Orbán-családhoz tartozó hatvanpusztai birtok is, így a miniszterelnök könnyen ellenőrizheti majd, hogy jó helyre megy-e a százmilliós állami támogatás.

Itt egy újabb bizonyíték arra, hogy Mészáros Lőrinc pénzéből gyarapszik az Orbán család

Egy igaz barát ott segít, ahol csak tud. Már évek óta téma, hogy a Felcsút melletti hatvanpusztai majorságot úgy bérelheti Mészáros Lőrinc cége az Orbán Győző tulajdonában lévő CzG Ingatlanforgalmazó Kft.-től, hogy valójában nem is a felcsúti polgármester vagy valamely érdekeltsége használja a hatalmas birtokot.

szerző
mk
publikálva
2017. okt. 15., 20:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 11
  tiszapolgári
  2017. október 17., kedd 17:53
  Leszáll a diákcsoport a kisvasútról, a stadiont és az arborétumot már látták, a korcsolyapálya decemberig nem üzemel, van még két óra, hát akkor most mit csináljanak. Menjünk golfozni! Jó, mondja a tanár, egy golfpályán nem történhet baleset, nincsenek sziklák, ahonnan le lehet esni, nem lehet eltévedni, mint tavaly a Bazilikánál. Úgyis maradt még pár ezer forint az osztálykasszában, talán elég lesz, harminc gyerek plusz ő meg a fiatal tanárnő. Még sose golfozott, persze a gyerekek se, hol a bánatban golfoztak volna, az iskolában van ugyan tornaterem, de egyszerre két osztály használja, szerencse, hogy középen föl van festve a fehér csík. Nagyobb baj, hogy a tornaterem fala ázik, a szagából ítélve szennyvíztől, legalább elnyomja a tornazokniszagot.
  Gyerekek, tudja valaki, hogy kell golfozni? Sokan tudják, oda kell dobni a labdát, vissza kell ütni és el kell szaladni. Nem, az a baseball, mondja egy mindentudó gyerek, aki tényleg mindent tud, az apja külkeres. A golfban a lyukakba kell belelökni a golyót a rúddal. Néhány túlkoros, mutáló kamasz elkezd röhögni, a tanár kollegina enyhén elpirul. Ezalatt odaértek a golfklubhoz, a kapun lakat, odabentről két kutya nézi őket mereven, de sehol senki. Nem baj, legalább megmaradt a pénz, vesznek belőle fagyit.
 2. 10
  rworse
  2017. október 17., kedd 14:54
  Az bakfitty.
 3. 9
  tiszapolgári
  2017. október 17., kedd 12:28
  640 billió, alsó hangon. Plusz mínusz.
 4. 8
  rworse
  2017. október 17., kedd 11:22
  6

  Azért ne hidd el, amit a folyton ultraliberált áskálódó tiszavulgári idedobott, nem volt az 840billió dollár. Kevesebb volt, de az ilyen idegenszívűeknek nem mondom meg, hogy mennyi, mert ezek mindent alapjaiból kiforgatnak, amit a kormány alkot. Ez a kormány legalább épít. Ha kell, visszamenőlegesen is. Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Mit adtak nekünk az ultraliberálok az elmúttnyóccévük alatt?!
 5. 7
  tiszapolgári
  2017. október 17., kedd 08:25
  6

  Igen, 840 billió dollárral, néhány LED-égőt ki kellett cserélni az uszodafolyosón.
 6. 6
  Cyrano
  2017. október 17., kedd 07:55
  rworse 1.
  Nyugi, ez csak a terv.
  A megvalósítás 100x szorzóval szokott működni.
  Jut eszembe: tudja valaki, hogy a múlt héten mennyivel drágult a vizes vb?
 7. 5
  Cyrano
  2017. október 17., kedd 07:53
  Minden szarnak lesz akadémiája.
  Amihez nem értünk, annak lesz a legnagyobb.
  Hungaricum.
 8. 4
  rworse
  2017. október 16., hétfő 13:36

  A golfi szérün

  Nyár-délután a golfi szérün
  Reccsen a márvány-palánk,
  S Felgazdagfalván pirulón
  Játsznak, - gyeplabdát talán.
  De nem gyepfoci! Szörnyű tény ez,
  Nincs magyar nyelvben neve.
  Nem fut senki a higgadt mezőn,
  Míg egy golyót terelgete.

  Krőzus, víg álmú stróman ébred,
  Délután szunyált, s most dalol.
  A tájon árad a nyugalom,
  A golf most indul valahol.
  Szíves halászok énekelnek
  Vidám, dolgos éneket:
  "Hordó gyomrú bankvezérek,
  Nektek fogunk dús étkeket.

  Miért fájna az égő közpénz,
  Hisz nincs benne részünk soha.
  Nem sírunk, a golfnak is lesz azért
  Vagy kétszázfős tábora.
  Ne félj, stróman, a tél nem fog gyötörni,
  Mint máskor, hogyha akar,
  Hisz kazánház bízvást fog épülni
  A golfi földre is hamar."

  S bizony, ha jövend téli reggel,
  S havat fújnak a szelek,
  A golfi szérün ott telel
  Egy víg bikinis sereg.
  Élvezik, hogy gyűjtik a másét,
  S mindük csak kacarász.
  Érzik bizton, hogy az övék
  E dús élet, aranykalász.
 9. 3
  rworse
  2017. október 16., hétfő 12:45
  "Ne sírj, grófodnak lesz azért
  Leánya, pénze, bora.”
 10. 2
  tiszapolgári
  2017. október 16., hétfő 08:40
  A golf a világ legdemokratikusabb sportja, egy hatalmas magánterületen két-három ember játszik a gyönyörűen ápolt pázsiton, halk villanyautók gurulnak duruzsolva, márkás italok, egy-egy jó hangulatú meccsen bankigazgatóvá vagy tendernyertessé válhat a szerencsés játékos, közönség nincs, mi kell még.

Komment írásához