Ha szeret a H&M-ben vásárolni, ennek biztosan nem fog örülni: üzletek bezárását tervezik

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 15., 15:37
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Nem teljesít valami jól az üzletlánc.

A H&M Hennes & Mauritz AB svéd multinacionális vállalat a spanyol Inditex után a világ második legnagyobb ruházati kereskedelmi vállalata. A november 30-án véget ért három hónapban a svéd vállalat azonban 50,4 milliárd korona (5,97 milliárd dollár) árbevételt ért el, ami 4 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól.

Az árfolyamhatást nem számolva 2 százalékos volt a visszaesés mértéke

– írja a Reutersre hivatkozva az MTI.

A vállalat közleményében azt írta, hogy a H&M és más márkák internetes eladása felfelé ívelt a negyedik negyedévben, de

a fizikailag létező üzletek forgalma gyenge volt, csökkent a vásárlók száma.

A cég azt tervezi, hogy felgyorsítja az alkalmazkodást a megváltozott piaci körülményekhez, ideértve több üzlet bezárását és kevesebb új megnyitását, és 2018 tavaszán elkezdi értékesíteni termékeit a kínai Alibaba által üzemeltetett Tmall.com nevű online piactéren.

Az 1947-ben alapított svéd vállalat, amely 65 országban van jelen és csaknem 4600 üzlete van világszerte, idén indította új, a H&M-nél némileg drágább kategóriát képviselő márkáját, az Arketet: az első Arket üzletet augusztusban nyitotta a vállalat, és már 18 országban működik az online vásárlás.

false

 

Fotó: Wikimedia

A spanyol vetélytárs Inditex – amely egyebek között a Zara, a Bershka, a Stradivarius és a Massimo Dutti tulajdonosa – évek óta lekörözi a svédeket, ugyanis termékeinek több mint felét az eladási piacaihoz közeli helyeken gyártatja, így sokkal hatékonyabb az ellátási lánca. A svéd vállalat termékei négyötödét Ázsiában gyártatja, messze azoktól az országoktól, ahol értékesíti azokat.

A H&M Hennes & Mauritz AB árfolyama péntek délelőtt 15,08 százalékos mínuszban, 170,1 koronán állt a stockholmi tőzsdén.

Utoljára 2009 elején állt ilyen alacsonyan a cég részvénye.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 15., 15:37
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
ruha
Inditex
H&M
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  galambocskám
  2017. december 19., kedd 13:22
  Nálunk is van fizikailag létező üzlet a Top-Shopban. Van kínai, van valami más, és van még másabb, meg még annál is másabb. A fene se jegyzi meg a neveket.

  Viszont az ember kevés kivétellel a kínait és a Humanát látogatja. A kínaiban remek hátizsákot vettem háromezerért, előtte sokáig szemeztem az Intersparban kaphatóval amit viszont 13 ezer volt. De nem bírtam rászánni magam hogy ennyit adjak egy hátizsákért.

 2. 1
  tiszapolgári
  2017. december 15., péntek 16:43
  Nem nagyon tudom elképzelni, hogy online vásároljak ruhát, pusztán a képek alapján, felpróbálás nélkül. Viszont az online vásárlásnak megvan az a nagy előnye, hogy nem kell végigszenvedni, amíg a feleségem négy-öt ruhát is felpróbál.

Komment írásához