Egy német rovarkutató felfedezett egy álkérészcsaládot, rögtön el is nevezte a Rolling Stonesról

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 16., 09:47
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Végre van Petroperla mickjaggeri és Lapisperla keithrichards is!

Százmillió éves borostyánkövekbe zárt, újonnan felfedezett álkérészcsaládot nevezett el a Rolling Stones együttesről egy német rovarkutató, a család tagjai egyenként a brit rockbanda egykori és mostani tagjainak nevét kapták – írja az MTI.

Álkérész

Álkérész

Fotó: Wikipédia

„A Rolling Stoneflies felfedezése több mint geg. A rovarfosszíliák gyarapítják tudásunkat a krétakori borostyánkőerdők életéről. Megvilágítják az álkérészek evolúcióját, amelyek akkor együtt éltek a dinoszauruszokkal a Földön” – magyarázta Arnold Staniczek kutató a dpa német hírügynökségnek. Staniczek azt is mondta, hogy a burmai borostyánkő 100 millió éves, az álkérészek a repülő rovarok legrégebbi családja.

A Stuttgarti Természettudományi Múzeumnak van az egyik legjelentősebb olyan borostyánkő-gyűjteménye a világon, amelyben kérész- és szitakötőzárványok vannak. A Staniczek által azonosított új álkérészcsalád tagjainak különösen hosszú nyelve van, éppen olyan, mint a Rolling Stones közismert logója.

Az együttes tagjainak nevét kapták az álkérészek, az énekes Mick Jagger tiszteletére az egyiket Petroperla mickjaggerinek nevezték el, a Lapisperla keithrichardsi a gitáros Keith Richardsot örökíti meg. A többiekről is elneveztek egy-egy álkérészt: Largusoperla brianjonesi, Largusoperla charliewattsi, Largusoperla micktaylori, Largusoperla billwymani, Electroneuria ronwoodi. Az elnevezés időzítése nem véletlen, a Rolling Stones június 22-én Berlinben és június 30-án Stuttgartban ad koncertet. „Ha Mick vagy Keith látni akarja a róla elnevezett fajt, szívesen meghívjuk őket a stuttgarti múzeumba” – mondta a kutató.

The Rolling Stone - Full Album - 1972 - CD1

The Rolling Stone - Full Album - 1972 - CD1 The Rolling Stone - Full Album - 1972 - CD1 The Rolling Stone - Full Album - 1972 - CD1

 

 

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 16., 09:47
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához