Mostantól úgy is elolvashatja a Facebook-üzeneteit, hogy arról a feladó nem értesül

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 19., 20:20
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A zaklatások visszaszorítása miatt vannak az új szabályok.

Megváltoztatta a Facebook az üzenetküldési szabályokat, írják egy keddi posztjukban. Mostantól Facebookon és a Messengerben is el lehet olvasni úgy az üzeneteket, hogy arról a feladó nem értesül. Ehhez elég annyit tenni, hogy az adott beszélgetést figyelmen kívül hagyjuk (ignore). Ha egy üzenetet figyelmen kívül hagyunk, arról nem kapunk többé értesítést, nem jelenik meg az inboxunkban sem, átkerül a kiszűrt üzenetek mappába. Az üzenet feladója ebből semmit nem vesz észre, és ha egy így kiszűrt üzenetet olvasunk el, az elolvasás tényéről sem értesül a feladó.

false

Korábban csak blokkolni lehetett a nem kívánt üzenetek küldőit, a teljes tiltásról azonban azonnal értesült a blokkolt személy. „A bántalmazó blokkolása gyakran további zaklatásokhoz vezet, akár valós életbeli zaklatásokhoz is”, írja a cég közleménye. A blokkolás azért sem teljesen jó megoldás, mert akkor egyáltalán nem látni, kaptunk-e üzenetet a zaklatótól. „Erőszak elszenvedőitől viszont azt tudjuk, hogy a zaklatótól kapott üzenet segíthet felbecsülni, mekkora az esély a további bántalmazásra.”

A zaklatások visszaszorítása érdekében a Facebook mesterséges intelligencia bevetésével próbálja meg megakadályozni a kamu és a dupla regisztrációkat. Gyakori, hogy a letiltott személy újra regisztrál az oldalon: naponta több millió ilyen regisztrációt szűrnek ki a Facebookon.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 19., 20:20
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    Cyrano
    2017. december 20., szerda 11:10
    Nekem eddig is volt ilyen funkcióm: megjelöltem olvasottként, de sz...tam rá. Különösen a hülye ugra-bugra funkciók miatt.

Komment írásához