Nyolcszor közelebb lesz a világvége, mint a Hold

szerző
MTI
publikálva
2017. aug. 10., 21:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Házméretű aszteroida halad el a Föld mellett októberben.

Egy házméretű aszteroida fog elhaladni a Föld mellett mintegy 44 ezer kilométernyi távolságban, a Hold röppályáján belül – közölte az Európai Űrügynökség (ESA) csütörtökön. Ez a Föld–Hold távolságnak egynyolcada, és az aszteroida éppen elkerüli a Föld körül mintegy 36 ezer kilométeres távolságban keringő úgynevezett geostacionárius műholdakat. „Nem fog becsapódni a Földbe. Ez a legfontosabb dolog, amit el kell mondani” – közölte Detlef Koschny, az ESA Föld-közeli objektumokkal foglalkozó részlegének vezetője. 
A TC4 nevű, mintegy 15-30 méteres aszteroida 2012 októberében is elsuhant a Föld mellett, akkor viszont kétszer ekkora távolságban. A kutatók számítottak rá, hogy az aszteroida visszatér, azt azonban nem tudták, mennyire kerül közel. A chilei Atacama-sivatagban működő nagyon nagy teleszkóp (VLT) segítségével viszont sikerült követni az aszteroidát és meghatározni a távolságát. 
„Őrületesen közel van” – mondta Rolf Densing, a németországi Darmstadtban lévő európai űrkutatási operációs központ vezetője. Hozzátette: a Földtől legtávolabbi műholdak 36 ezer kilométerre vannak, úgyhogy ezeket épphogy elkerüli az aszteroida. Ugyanakkor kiemelte, hogy nem kell aggódni emiatt, mivel a számítások megbízhatóak.

szerző
MTI
publikálva
2017. aug. 10., 21:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  Cyrano
  2017. augusztus 11., péntek 08:34
  After partyt rendezek, jegyek már most igényelhetők. :XD
 2. 2
  vilsi
  2017. augusztus 11., péntek 06:12

  Lehet riogatni gamma-kitöréssel, entrópiával ... Na, most ehhez szólj hozzá:
  ÖRÖMHÍR: NEM FOGNAK MEGÖREGEDNI
  Öreg, beteg, szegény, magányos.
  Ez a sors nem fenyegeti a ma 72 év elé néző újszülötteket.
  Ők előbb el fognak pusztulni:
  Őrült iramban folytatódik a tartalékok fölélése, a fegyverkezés, a közösségek fölbomlása. Újabb 70 békeév nem fog ölünkbe hullani. (Lásd: 33 kockázat, 1998).
  Az egyén most profitál a globalizációból, de halálos függésben áll: 2008 megmutatta, hogy néhány kapzsi spekuláns a Wall Street-en hogyan számolhatja föl százezrek munkahelyét a világ másik felén.
  Ulrich Beck kozmopolita világkormányának semmi nyoma, ellenkezőleg: a nemzetállamok nyomulnak; vedd el, amíg van.
  A Végítélet Óráját egyre gyakrabban kell átállítani.
  A gyerekek mindent tanulnak, csak azt nem, hogyan lehet túlélni, ha a világgazdaság összeomlik.
  Ahogy elnézem embertársaimat, nem, hogy 70 év túlélésre, de a következő hónapra sem készülnek föl. Ha nem kapnak fizetést, belezuhannak a hajléktalanságba.
  A magyar preppers fórum túlélni akar, de nem fogja föl, hogy nem lőfegyverek, hanem a közösség: rokonság, utcabeliek, munkatársak jelentik a jövőt.
  A Gyüttment és az Élőfalu mozgalom szívmelengető, de ha a nagyvárosi vidékre költözik, olyan, mint mikor állatkerti vadat visszaengednek a dzsungelbe.
  Kivéve, ha korán kelünk, eddzük magunkat és teljes gőzzel készülünk a jövőre! (L. Robinzon-ház). NOLfórum/alter.
 3. 1
  yoyo
  2017. augusztus 10., csütörtök 22:11
  Egy halvány sansz.

Komment írásához