Az MSZP elnöksége benyújtotta a lemondását, Karácsony szerint a baloldali politikát újra kell építeni

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 09., 00:32
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A párt sajtótájékoztatóján arról beszéltek, hogy újra kell építeni a magyar baloldalt.

Sajtótájékoztatót tartott az MSZP–Párbeszéd elnöksége és Karácsony Gergely, aki azt mondta, abban bíztak, hogy a magyarok változást akarnak, de nyilvánvalóvá vált, hogy többen vannak a kormánypártiak.

false

 

Fotó: L. Kovács Márton

Karácsony szerint az eredmény messze elmarad attól, amit vártak, de ez nem változtatja meg őket abban a hitükben, hogy Magyarországnak más útra van szüksége. Szerinte a baloldali politikát újra kell építeni, „újra kell építeni az alapjairól a magyar baloldalt”. Azt mondta, ilyenkor gratulálni szokás, de „pontosan tudjuk, mi van abban a győzelemben”.

false

 

Fotó: L. Kovács Márton

Molnár Gyula is beszélt, ő azt mondta, az eredmény ellenére hosszabb távon Karácsony Gergely érdemi kihívója lehet bárkinek. Az MSZP elnöke felelősnek tekinti az eredményért azokat a pártokat, amelyek akadályozták a győzelmet. Molnár egyúttal bejelentette, hogy az MSZP elnöksége benyújtja lemondását, Hiller István választmányi elnök pedig azt mondta, összehívja a párt tisztújító kongresszusát.

false

 

Fotó: L. Kovács Márton

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 09., 00:32
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    Juliusz
    2018. április 09., hétfő 10:29
    Az MSZP alakuljon át szociáldemokrata párttá, új néven, Karácsonnyal az élen. Olavassza be az Együtt maradékát. Ha rám hallgat.
    Ja, üsd a kétfarkút, negligáld az LMP-t.

Komment írásához