Hadházy: Schiffer András és Sallai Róbert Benedek perrel fenyegette a visszalépő LMP-seket

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 09., 12:38
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Elég kemény interjút adott a zöld párt leköszönő társelnöke a 24.hu-nak.

„Visszalépni csak az egyéni képviselő tud, nincs olyan, hogy a párt megmondja. Ráadásul Schiffer András és Sallai Róbert Benedek sokmilliós perrel fenyegette azokat, akik visszalépnek. Ez persze nyilvánvalóan képtelenség, és az elnökség nagy többséggel le is szavazta ennek lehetőségét. Azonban sok jelöltünk mégis tartott attól, hogy mi van, ha Schiffer betartja az ígéretét” – így magyarázta Hadházy Ákos, az LMP tegnap este lemondott társelnöke, miért nem léptek vissza több, az ellenzék számára nyerhető budapesti választókerületben.

Hadházy: Schiffer és Sallai sokmilliós perrel fenyegette azokat, akik visszalépnek

Most a Fidesz kétharmadáról beszélünk. Pedig nem erről kellene beszélnünk, ha az LMP öt olyan budapesti körzetben – de akár közülük csak egyben vagy kettőben – visszavonta volna jelöltjét, ahol szoros küzdelemben végül a kormánypárt jelöltje nyert.

Hadházy a 24.hu-nak arról is beszélt, hogy fideszesek pénzzel is megkörnyékeztek ellenzéki képviselőjelölteket, csak hogy elkerüljék a visszalépéseket. Neveket itt nem mondott Hadházy.

Az interjúból kiderül még az is, hogy Hadházy még reménykedik Szél Bernadett budakeszi egyéni győzelmében (és ezzel a kétharmad megakadályozásában), a listán megszerzett parlamenti mandátumáról pedig egyelőre nem mond le.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 09., 12:38
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    sachs
    2018. április 09., hétfő 16:23
    Olvasom a 444-en, mit mond Sallai, hogy dehogy fenyegetett ő meg bárkit. Nem, ő nem fenyegetett, hanem csak figyelmeztetett. Valahogy így képzelem: Figyelmeztetlek barátocskám, hogy behajtjuk rajtad azt a pármillió veszteséget, ami a visszalépésed okoz. (Kinek is, talán a Sallainak?). Érezzük ugye, milyen nagy a különbség a fenyegetés és a baráti figyelmeztetés között. Az LMP esete teljesen egyszerű, (nyíltan hangoztatott) anyagi érdekből véghezvitt árulás.

Komment írásához