Hadházy Ákos: „Nem tudok gratulálni a kormánypárti képviselőknek, ez nem volt egy tisztességes és egyenlő verseny”

szerző
Magyar Krisztián
publikálva
2018. ápr. 09., 00:54
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Megszólaltak az LMP vezetői is.

Úgy tűnik, az LMP jelöltjei közül egyéni mandátumot csak a belvárosi választókerületet megnyerő Csárdi Antal szerezhet, a két társelnök, Szél Bernadett és Hadházy Ákos is alulmaradt a Fidesz jelöltjével szemben – bár Szél esetében még nem volt végeredmény, de kevés esély mutatkozott arra, hogy megfordítsa az állást a fideszes ellenfelével szemben. Utóbbi ráadásul sokkal rosszabbul szerepelt annál, ahogy azt előre remélték, még a jobbikos jelölt százalékával sem lett volna meg neki a győzelem Horváth Istvánnal szemben.

false

A párt vezetősége meg akarta várni, amíg kiderül, hogy Szél Bernadett biztosan elbukta-e a körzetet vagy sem, de néhány újságírói reklamálás után előjöttek, és tartottak egy meglehetősen rövid és fagyos hangulatú értékelőt.

„A mai napon el kell ismernünk azt, hogy a kormányváltás nem sikerült, de ez nem jelenti azt, hogy feladjuk a küzdelmet, a küzdelem új szintjét és minőségét kell létrehoznunk” – kezdte Szél Bernadett, aki hangsúlyozta: hiába értek el jobb eredményt, mint négy éve, az ellenzéki vereséget látva kétszer annyira keményen kell küzdeniük majd az országért.

false

Az LMP társelnöke rövid beszédében arra világított rá, hogy szerinte a programjuk jó, most azt kell újragondolniuk, hogy miként jussanak el hatékonyabban a választópolgárokhoz. Hangsúlyozta: fontos céljuk, hogy a szekértáborokat felszámolják, a „hasonlóan gondolkodó emberek megtalálják egymás társaságát, és valódi változást hoznak az országban”.

Hadházy Ákos azzal kezdte, hogy „az élet gyönyörű, holnap is fel fog kelni a nap”, akkor is, ha a választási kudarc súlyos politikai következményekkel jár majd. Közel került az ország ahhoz, hogy az Európai Unióból rövid időn belül kikerüljünk – mondta, majd arra kérte a „csalódott” magyarokat, hogy ne hibáztassák azokat, akik a Fideszre szavaztak, mert szerinte őket Orbán Viktorék megvezették.

false

 

Fotó: Bankó Gábor

„Nem tudok gratulálni a kormánypárti képviselőknek, ez nem volt egy tisztességes és egyenlő verseny. Talán az egyik legnagyobb hiba volt, hogy ilyen feltételek mellett elindultunk. Ezt a választást nem a kormány nyerte meg, hanem az ellenzék bukta” – említette. Végül bejelentette, hogy lemond a társelnöki posztjáról, „de ne legyenek biztosak abban, hogy megszabadultak tőlem” – zárta, majd a párt vezetése simán levonult, egy árva kérdést sem engedtek azoknak az újságíróknak, akik órákon át vártak rájuk.

szerző
Magyar Krisztián
publikálva
2018. ápr. 09., 00:54
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    bétom
    2018. április 09., hétfő 11:09
    Szél Bernadett, leánykori neve Szili Katalin.

Komment írásához