A Fidesz külföldi lobbiköröket vizionál Paks 2 és az ellenzék köré

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 06., 16:25
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

No, de mit szól mindehhez Vlagyimir Putyin?

"Sokaknak nem érdeke, hogy Magyarország saját maga állítson elő áramot, ezért a magyar ellenzék közreműködésével egyes külföldi lobbikörök folyamatosan támadják a paksi bővítést" – reagált ma közleményben a Fidesz az ellenzéki pártok Pakssal kapcsolatos nyilatkozataira.

Többek között arra, hogy Vadai Ágnes (DK) azt mondta: elképesztőnek tartja, hogy kevéssel a választás előtt a kormány az adófizetők pénzéből odaad 24 milliárd forintot "Orbán tartótisztjének", Vlagyimir Putyinnak előtörlesztésként. Szél Bernadett, az LMP társelnöke és miniszterelnök-jelöltje bejelentette, hogy feljelentést tesz, Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint pedig újra bebizonyosodott, hogy az ország csak rosszul járt Paks2-vel.

A Fidesz minderre úgy reagált: "a külföldi lobbikörök jobban szeretnék, hogy nőjön Magyarország importáram függősége, mert úgy sokat kereshetnének rajta".

Majd hozzátették: "azok az ellenzéki politikusok, akik rendszeresen támadják a paksi atomerőművet, a külföldi energiavállalatok érdekében és a rezsicsökkentés ellen lobbiznak. A paksi atomerőmű a garanciája  annak, hogy a magyar lakosság és a vállalkozások áramellátása hosszútávon is olcsó, kiszámítható és biztonságos legyen."

Meglepő, hogy Soros György neve eddig még nem merült fel.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 06., 16:25
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához