A Fidesz szerint nincs semmi gond az oktatásban, de ha van is, azért az ellenzék a hibás

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 05., 18:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Mondhatták volna azt is, hogy „elmúltnyolcév”.

Ma délután az ellenzék pártjai a Jobbik kivételével Oktatási minimumot írtak alá, melyben lefektették a mostanitól gyökeresen eltérő oktatási rendszer alapjait. A dokumentumról kora délután részletesen is írtunk:

Tégláról téglára bontanák le a Fidesz oktatási rendszerét

Oktatási minimumprogramban állapodtak meg az ellenzéki pártok. A Jobbik kivételével. Még a Tanítanék mozgalom január 28-i tüntetésén jelentették be, hogy kilenc ellenzéki párt a civilek kezdeményezésére elfogadta az Oktatási minimumot. Ma az MSZP, a DK, a Párbeszéd, az LMP, a Momentum, az Együtt, a Liberálisok, az Új Kezdet és a MoMa képviselői hivatalosan is aláírták a dokumentumot.

Az Oktatási minimum aláírására reagált a Fidesz-frakció is, és az MTI-hez eljuttatott közleményből csak egyetlen dolog derül ki világosan: hogy mindenért az ellenzék a hibás:

 • „A Fidesz-frakció szerint az ellenzék, amely most oktatási minimumról állapodott meg, kormányzása idején a minimumot sem adta meg az oktatásnak.”
 • „A Fidesz-frakció szerint a kormányzása idején az ellenzék pénzt vett el az oktatásból, több száz iskolát zárt be, létbizonytalanságba taszította a pedagógusokat, elvett tőlük egyhavi bért, versenyképtelenné és »liberális kísérleti tereppé« változtatta az iskolákat, eltörölte a nemzeti alaptantervet, és a szülőket is magukra hagyta az iskoláztatás terheivel.”
 • „A Fidesz szerint ha az ellenzéket valóban érdekelné az oktatás ügye, akkor a pártok megszavazták volna, hogy idén 572 milliárd forinttal több juthasson oktatásra, mint a baloldal kormányzásának idején. Az ellenzéknek azonban csak a saját politikai céljai fontosak, ezért a kampány közeledtével most csak újra ki akarják használni a diákokat és a pedagógusokat.”
 • „A Fidesz 2010 óta pótolja az oktatásból kivont pénzeket, országszerte épülnek és megújulnak az iskolák, közel 150 településen építenek tantermet, tornatermet vagy tanuszodát, további 527 iskolában pedig felújítások, nyelvi és informatikai fejlesztések zajlanak. Emellett a pedagógusok bére átlagosan 50 százalékkal emelkedett és minden eddiginél többen jutnak ingyenes étkezéshez, tankönyvhöz.”

 

A címlapkép (MTI/Koszticsák Szilárd) illusztráció.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 05., 18:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 5
  load
  2018. február 06., kedd 17:16
  Itt az igazság:
  https://infogram.com/eec2b07f-05d2-4fe6-997d-d852996025f1
 2. 4
  tiszapolgári
  2018. február 06., kedd 09:03
  3

  Természetesen nem. Illetve néha, de csakis „a kivétel erősíti a szabályt” elve miatt.
 3. 3
  rworse
  2018. február 05., hétfő 23:08
  A Fidesz mégis reagál "esélytelen ellenzéki pártok kétségbeesett kísérleteire"?!
 4. 2
  Pasinszki
  2018. február 05., hétfő 20:12
  Persze, hogy nincs probléma az oktatással. Rendesen termeli a demokráciában nem hívő funkcionális analfabétákat. Ez volt a cél.
 5. 1
  pokrocz
  2018. február 05., hétfő 19:43
  oktondi válasz, kommunikáció tervezés nulla....féleszűek, akár csak a Molnár Gyula a kolozsvári böffentéseivel...szép csapatok vannak körülöttünk....

Komment írásához