A Fidesz szerint van az ellenzéki képviselők zsebében valami, amit nem félnek használni

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 11., 12:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

És nem a kezük az.

A népszédítésnek van az a szintje, amikor már annyi ostobaságot összehordanak, hogy azokat csak újabb, sokkal nagyobb ostobaságokkal lehet „felülmúlni”. A Fidesz-kormány egy ideje már beszállt ebbe a körhintába, és úgy tűnik, nincs megállás.

Mivel vasárnapra is kellett egy kis sorosozás, Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában mondta fel a leckét. Az MTI tudósítása szerint volt minden, Dömötör kiosztotta a belga miniszterelnököt, az EU-t, Soros Györgyöt, az ENSZ-t, de az ellenzéki képviselőkről egy egészen hátborzongató bizonyítékot húzott elő, idézzük:

Ma sajnos az a helyzet, hogy minden ellenzéki képviselőnek ott lapul a sárga kerítésvágó a zsebében. Ha tehetnék, azonnal használnák is.”

És ha ez még nem lenne elég, az államtitkár tudja, az ellenzéki pártok politikusai ezt még le is akarják tagadni, pedig a Fidesz átlát rajtuk.

Dömötör Csaba odamondja

Dömötör Csaba odamondja

Fotó: MTI

Hogy a fideszes képviselők zsebében mi van, azt csak sejtjük, de minden bizonnyal azért magyaráznak ekkora sületlenségeket, hogy a többség ne azt vizsgálja, ők mire is használják a teletömött zsebeik tartalmát. Még véletlenül előkerül egy sertéstelep, egy kastély vagy egy luxusjacht.

Saját tó, luxusházak, hajó - Légi felvételeken mutatjuk Mészáros Lőrinc fenséges pihenőhelyét

Szépen kipofozta a felcsúti polgármester a bicskei tavat, ahol luxuskörülmények közt pihenhet. A helyiek azonban ma már nem járhatnak a tóhoz. Még 2014-ben került Mészáros Lőrinc egyik mezőgazdasági cégéhez, a Búzakalász 66 Kft.-hez egy Bicske melletti terület. Mindez azután történt, hogy a felcsúti polgármester érdekeltsége felvásárolta az akkorra csődbe ment Oak Valley Ingatlanforgalmazó és Fejlesztő Kft.-t.

 

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 11., 12:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 1
  rworse
  2018. február 11., 13:40
  *sárga kerítésvágó - fn. 20. sz.-tól;
  - etim.: a "párhuzamos" szóból alakult ki, a szembehelyezkedő harapó és fogantyúpárok metaforájaként, majd a 21. sz.-ban fordult át a metafora a "párhuzamos"-ból a "soros" értelművé.
  - Magyar ellenzéki képviselők zsebében őshonos, hosszúkás, középen összeilledő vágószerszám. Titkos vándorlás révén a déli határt lezáró kerítésrendszer környékén is felszaporodott, ezért dúvadnak minősítette a Kr. sz. 2018-as, képviselői indítvánnyal beterjesztett, kiemelt nemzetgazdasági jelentőségű sorosonkívüliséggel tárgyalt Lex Kerítésvágó, a parlagfűhöz hasonló büntetési tételekkel szankcionálva a nem irtását.
 2. 2
  tiszapolgári
  2018. február 11., 14:38
  Zsebhoki.
 3. 3
  Világos
  2018. február 11., 16:23
  Addig addig reklámozzák ezt a keritést még a "A fémgyüjtők" le nem bontják.
  A Fidesz pedig elmondhatja: Testvériesen megosztoztunk rajta.
  Ezért hiányoznak a röngtengépek a kórházakból mert a zsebeket figyelik.
 4. 4
  Kovacs
  2018. február 11., 17:53
  Bárcsak így lenne... Mármint a kerítésbontás. Ha valaki valóban rendszert akar váltani, az a szögesdrót lebontásával kezdi. Nem zsebből, hanem helyből.
 5. 5
  rworse
  2018. február 11., 21:51
  "A népszédítésnek van az a szintje, amikor már annyi ostobaságot összehordanak, hogy azokat csak újabb, sokkal nagyobb ostobaságokkal lehet „felülmúlni”. A Fidesz-kormány egy ideje már beszállt ebbe a körhintába, és úgy tűnik, nincs megállás."


  Hát igen, gyerekek, ne tudjátok meg, mi megy minden korábbi szinten is túl és alul az Orbán-médiában az utóbbi két-három hét óta. Az már tényleg csak Észak-Koreához hasonlítható a mai virtigli despotizmusok közül.
 6. 6
  rworse
  2018. február 11., 22:53
  Nem mellesleg, mostanában megint sűrűsödnek a botrányok a Fidesz körül, úgyhogy már csak emiatt is mindennél nagyobb erővel kell a terelést űzniük.
 7. 7
  yoyo
  2018. február 12., hétfő 10:46
  1944 decemberében, amikor a szovjet ostromgyűrű bezárult a főváros körül, a karácsonyi vásár fennakadás nélkül zajlott tovább.
  2018-ban, amikor nemzetközi vizsgálat tárta fel a miniszterelnök vejének alvilági tevékenységét, az emberek pálinkafesztiválra mennek, majd este otthon nézik a téli olimpia közvetítését, és a paloták nem lángolnak.
  Furcsa, együgyű nép ez a magyar.

Komment írásához